Nem sikerült levédetnie Mariah Carey-nek a „Karácsony Királynője” címet

Idén karácsonyra nem kapott meg mindent az énekesnő, amit szeretne.

Karácsony közeledtével szó szerint elkerülhetetlenné válik Mariah Carey All I Want for Christmas Is Youcímű klasszikusa, ugyanis már sok-sok éve az összes ünnepi playlist elengedhetetlen része. Nem csoda hát, hogy az énekesnőt a karácsony királynőjeként is szokták emlegetni, azonban ezt a címet jogilag most mégsem ítélték neki. 

A sztár még tavaly márciusban adta be a kérelmet, hogy levédesse a “Queen of Christmas” titulust, amit a papírok szerint többek között parfümök, testápolók, körömlakkok, ékszerek, bögrék, díszek, játékok, ruházati termékek, sőt, kakaós tej és kókuszvíz árusítására szeretett volna hivatalosan is magáénak, a kérelme azonban elutasításra került.

Az elmúlt másfél évben többen kritizálták az énekesnőt, amiért jogi úton szerette volna kisajátítani a “karácsony királynője” címet. Többek között Darlene Love és Elizabeth Chan is felszólaltak ellene, az utóbbi pedig a TMZ-nek azt nyilatkozta, örül, hogy elutasították Mariah kérelmét:

A karácsony az adakozás időszaka, és nem pedig a kisajátításé. Nem lenne helyes, ha egy ember monopolizálhatná a “karácsony királynője” becenevet azért, hogy bevétele származhasson belőle.

Ettől függetlenül persze a következő hetekben valószínűleg ugyanannyit fogjuk hallani az All I Want for Christmas Is You-t.