Történelmet írt és mostmár szabad Kim Petras

Az első nyíltan transz előadó, akinek sikerült felcsúsznia az első helyre az amerikai Billboard slágerlistáján.

Úgy tűnik jót tett Kim Petrasnak, hogy Sam Smith-szel egy akkora himnuszt csináltak, hogy a tető is leesik a házról – az Unholy a mai napig megállíthatatlan. Ez a dal lehet, ami megváltoztatja az életét az előadónak, aki soha nem hitt magában, és ez a dal lehet az, ami miatt saját lábára tud állni, mindenféle segítség nélkül.

Ezt pedig néhány héttel később követi a debütáló lemezének első kislemeze, a tegnap megjelent If Jesus Was a Rockstar, mely az első dala, amiben nem volt benne Dr. Luke keze az elmúlt 5 évből. Luke valószínűleg a 2010-es évek egyik legnagyobb popzenei producere volt, Katy Perry és Kesha is előszeretettel bízta rá a zenéjét, utóbbi viszont pórul járt ezzel és több éve tartó pereskedés folyik, ugyanis Kesha néhány éve a nyilvánosság elé állt és szexuális zaklatással vádolta a producert – a cancel culture pedig felemésztette a híres producert, majd évekkel később Kimmel sikerült újra betörnia a mainstream világba, amiért sokan kritizálták is az énekesnőt.

De szerencsére úgy tűnik, neki is sikerült kilépnie ebből a körforgásból és új dalát már a popzene egyik legelőkelőbb producere, Max Martin és csapata készítette, ezért is ennyire más, mint az eddigi szex-pozitív dalai.

Visszavenni a tempóból a lemezem első kislemezén és egy olyan dalt választani erre, aminek erős mondanivalója van számomra, valószínűleg a legpunkosabb dolog volt, amit tehettem.

Az énekesnő az i-D magazinnak azt is elárulta, hogy nagyon nehéz volt számára egy olyan embert találni, aki nem csak kihasználta őt, hanem tényleg látta benne a tehetséget – így köthetett ki Lukenál.

Szerintem az emberek nem értik, mennyire nehéz volt bárkit is találnom, aki tényleg hitt bennem.

A budapesti MTV EMA-n is fellépő híresség akkor Coconuts és a máig kiadatlan Hit It From The Back c. szexhimunszával lépett színpadra és nem mondja, hogy eltávolodik a témától és a szexpozitivitástól, de most úgy érzi, meg kell önmagát találnia ahhoz, hogy az emberek jobban meg tudják ismerni.

Nagyon jól el tudok szórakozni azokkal, akikkel együtt dolgoztam eddig, de itt az ideje, hogy önmagam legyek és azt csináljam amit akarok, felfedezzem a lehetőségeimet. Annyi biztos, hogy kellett kurázsi hozzá, hogy ezt meglépjem most.