2023-ban elmarad a VOLT Fesztivál

Nem tudnának elegendő pénzt fordítani a fesztiválra.

Úgy tűnik a koronavírus járvány után mégsem tud a megszokott formában talpra állni a soproni Volt Fesztivál. A szervezők bejelentették, 2023-ban nem rendezik meg a nagy történelmű fesztivált.

A Volt Fesztivál színpadán igazi legendák léptek fel az elmúlt években: itt (is) adott koncertet a Muse, a Bring Me The Horizon, Ellie Goulding, a Years & Years, Jess Glynne, az Artic Monkeys, a 30 Seconds to Mars, Wiz Khalifa vagy Martin Garrix. A következő közlemény jelent meg a VOLT hivatalos oldalain:

Kedves VOLTosok! 

Először is szeretnénk az egész VOLT fesztivál csapata nevében megköszönni a támogatásotokat és a rengeteg érdeklődő üzenetet. Szeretnénk, hogy tudjátok: a mostani döntésünket nagyon nehezen, de mindent mérlegelve és természetesen egyáltalán nem örömünkben hoztuk.

A Telekom VOLT Fesztivál egy igazi „love brand”, a hazai fesztiválpiac jelentős rendezvénye, nekünk is szívügyünk. Nagy szeretettel formáltuk, fejlesztettük, amíg a 800 fős “sportcsarnokos házibuliból” Magyarország legszeretettebb vidéki szabadtéri fesztiválja lett. Azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni. Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta.

Ezért – nagy szomorúságunkra – 2023-ban elmarad a VOLT. 

Az elmúlt közel harminc évben átéltünk rengeteg csodálatos és felejthetetlen pillanatot, és rátok, mint a legeslegjobb közönségre, mindig is számíthattunk és bízunk abban, hogy a gazdasági környezet javulásával újra megtölthetjük a soproni csodák helyszínét, a Lővéreket! ?

Arról később döntenek, hogy 2024-ben vagy 2025-ben visszatér-e a fesztivál, de ez egyelőre képlékeny, így nem mernek ígéret tenni a szervezők semmire.