Az internet nyomására cenzúrázta új klipjét Taylor Swift

Változtattak az Anti-Hero videóján.

Kicsit több, mint egy hete dobta piacra Taylor Swift a várva várt tizedik stúdióalbumát Midnights címmel, és egy kezünk nem is lenne rá elég, hogy megszámoljuk, hány rekordot döntött meg vele. A siker mellett azonban a botrány sem maradt el: a korong első kislemezéhez, az Anti-Hero-hoz készült videó, pontosabban az egyik jelenete ugyanis sokaknál kiverte a biztosítékot, és egyenesen azzal vádolták az énekesnőt, hogy kövérfób.

A szóban forgó képkockákon Taylor egy mérlegen áll, mely a súlya helyett csak annyit ír ki, hogy “kövér”. Már a megjelenést követően rengeteg támadás érte emiatt, többek között egy elismert, étkezési zavarokra specializálódott terapeuta is kifejtette Twitter oldalán, hogy miért problémás a szóválasztás, a Teen Vogue pedig egy hosszú cikkben ecsetelte ugyanezt – és ez csak két példa a sok közül.

Az énekesnő hallgatott a kritikákra, és változtatott a kisfilmen. Az új verzióból kivágták azt a képkockát, melyen a mérleg mutatta, hogy mi van ráírva, így nem jelenik meg benne a “kövér” szó.

A klip megjelenése kapcsán, melyet maga Taylor írt és rendezett, az Instagram oldalán osztotta meg a követőivel, hogy az alkotás a legnagyobb rémálmait jeleníti meg. A 2020-as, Miss Americana című dokumentumfilmjében őszintén beszélt arról, hogy korábban étkezési zavarokkal küzdött, és szó szerint éheztette magát, hogy minél vékonyabb legyen.