Ilyen Taylor Swift eddigi legtitokzatosabb lemeze

Az amerikai énekes-dalszerző híres arról, hogy rajongótáborának mindenféle feladványokat ad új megjelenései közeledtével. A Midnights felvezetésével azonban szintet lépett: tizedik stúdiólemezéről egy dal sem jelent meg előzetesen, viszont külön sorozatot indított TikTok-csatornáján Midnights Mayhem címmel, ahol epizódról epizódra fedte fel az új dalok címét. 

Senkinek nem volt fogalma sem tehát arról, vajon milyen hangzása lesz ennek az anyagnak: marad-e a számára újabb, folk-poposabb vonalnál, amelyet a folklore-on és az evermore-on hallhatunk? Vagy inkább visszatér a jól bevált recepthez korábbi lemezeinek (RedFearless) újrafelvétele után? 

A kritikusok szerint egy kicsit mindkettő megtörtént: bár a Midnights-on inkább a 1989-ra, a Reputationre és a Loverre is jellemző szintetizátorok dominálnak, nem lehet azt mondani, hogy a folklore és az evermore érája nyom nélkül múlt el. Swift ezen az albumon is Jack Antonoff-fal (a The Bleachers frontembere; producer) dolgozott együtt – közösen mutatnak be „13 álmatlan éjszakát”, ahogy Swift egy videóban hivatkozott a Midnights koncepciójára. Beketintést kapuk az énekes gondolataiba: legyen szó párkapcsolatáról, nyilvános megítéléséről, ellenségeiről, vagy a benne is lakozó gyermeki énről, őszintén vall küzdelmekről és sikerekről egyaránt. 

Bár vannak olyan dalok is a lemezen, amelyeken Antonoff mellett mások is  dolgoztak (pl. Zoe Kravitz; a Kendrick Lamarral is együttműködő Jahaan Sweet; sőt: Taylor Swift barátja, a London Boy című dal „főszereplője”, Joe Alwyn is jegyez egy közös dalt, William Bowery álnéven), Lana Del Rey az egyetlen előadó, aki hangját is adja az egyik dalhoz: a Snow On The Beach-ben hallhatjuk. És persze nem is Swift lenne az, ha a Midnights megjelenése után három órával nem adta volna ki a lemez „3AM” („hajnali 3 órás”) változatát. Ezen hét olyan dal is helyet kapott, amelyeket az alkotói folyamat során írt, viszont végül nem kerültek fel a végleges anyagra. A hét dal közül hármat Aaron Dessnerrel (The National) közösen készített – vele dolgozott együtt folklore és evermore című albumain is. 

A Midnights intenzív keveréke a jó és rossz pillanatoknak, a hibáknak és a tökéletességeknek, a fenteknek és a lenteknek. Az élet lehet sötét, borús, rémisztő, felemelő, tűzforró, jéghideg, romantikus, vagy éppen magányos. Épp mint az éjféli órák

– írta twitterén nem sokkal az LP megjelenése után. 

Midnights a mai naptól elérhető a streaming platformokon, és hamarosan a boltokban is, fizikai formátumban. Hamarosan pedig egy nyereményjátékkal is készülünk a Universal Music Hungary-vel közösen!