Majdnem nem készült el az új 5 Second of Summer lemez

Nem tervezték a lemezt.

Több, mint egy hete elérhető az idén Budapestet is megjárt 5 Seconds of Summer új lemeze, mely stílusosan a 5SOS5 címet kapta – hasonlóan, mint a Little Mix nevű lánybanda, szintén ötödik, saját nevükkel fémjelzett alkotása az LM5. A banda oszlopos tagja elárulta, hogy nem igazán tervezték a lemezt egyébként.

Michael Clifford Zane Lowe Apple Music-os műsorában mesélt arról, hogy egyébként a korongot egyáltalán nem tervezték és a készízési folyamat is teljesen más volt, mint az eddigiek.

Szerintem ez volt az első lemezünk, amit elkészítettünk anélkül, hogy… Nem terveztük megcsinálni. Az előző lemezeinknél mindig adtunk egy kis időt magunknak és megterveztük, hogy mikor és hol kezdünk bele az új anyagba.

Azt is megtudtuk, hogy ez valószínűleg a szoros barátságuknak köszönhető és annak, hogy tényleg megtanultak együtt élni, funkcionálni és nagyon egymásra vannak hangolva.

Ez csak úgy megtörtént. És ott találtuk magunkat, hogy belekezdtünk az ötödik lemezünkbe. A barátságunk pedig… Én azt hittem, hogy ennél közelebb nem kerülhetünk, de most ezzel a lemezzel tényleg úgy érzem, hogy a legközelebb vagyunk egymáshoz, ami csak lehetséges.

Új lemezükből egyébként a Budapest Parkos koncertjükön is adtak elő új dalokat, így a közönségnek nem volt annyira ismeretlen a srácok maratoni, több, mint 1 órás lemeze, mind a 19 dallal.