Megérkezett Shawn Mendes új dala a Krokodili című meséhez

Íme a Heartbeat!

Október 27-én kerül a hazai mozikba a Krokodili című mese, melynek a főhősének, Lyle-nek nem más kölcsönözte a hangját, mint Shawn Mendes, de nem csak ezzel járult hozzá az alkotáshoz. A soundtrack albumra ugyanis több dalt is írt, amik közül most az első, Heartbeat című szerzemény meg is érkezett.

A teljes lemez október 7-én jelenik meg, és az énekes mellett még olyan előadókat hallhatunk majd rajta, mint Elton John, vagy éppen Stevie Wonder.

Az a legnehezebb dolog abban, hogyha egy filmhez írsz dalt, és nem a saját albumodra, hogy pontosan el kell találnod az érzelmeket, amik minden egyes dalszöveg és hang mögött állnak, hogy illjen ahhoz, ahogy a karaktered megjeleníti majd a képernyőn

– mesélte.

Az animációs film Bernard Waber 1965-ös könyvén alapszik, és a Lyle, a krokodil történetét meséli el, aki egy New York-i házban él a 88. utcában a Primm családdal. Az alkotás hivatalos leírása a következő:

Krokodil lakik a padláson? Ez aztán a jó hír! Ne hívja a tisztasági hivatalt, hallgasson, ha az állatkert érdeklődik, hessentse el a kíváncsi szomszédokat. Mert nincs jobb haver egy krokodilnál, főleg, ha az illető hüllő imád énekelni, táncolni, házias és barátságos. A Primm család New Yorkba költözik, és a kis Josh szörnyen magányos. Unatkozik, társtalan, a nagy, új házban barangol, és a padláson ráakad egy kitömött krokodilra… akiről nagyon hamar kiderül, hogy egyáltalán nincs kitömve, csak a gazdája magára hagyta. Josh persze eltitkolja a család elől, hogy van egy potyalakójuk. Aztán persze lebukik, és meg kell harcolnia új barátjáért. De amikor már éppen a felnőttek is belenyugodnának, hogy ezentúl eggyel többen vannak, feltűnik a kroki régi gazdája, a nagyhangú, mesebeli Valenti úr, egy szomszéd pedig bosszúhadjáratot indít, mert szerinte nem való állat oda, ahol ember él. Kezdődik a krokodili! A különleges, fantáziadús, az élő szereplők (köztük élete legviccesebb szerepében Javier Bardem) társaságában animált krokodillal előadott történet minden generációnak egyformán vicces – ráadásul a krokodil az eredeti változatban Shawn Mendes.

Ami igazán csodálatos volt, az az, hogy Lyle kizárólag énekel, így kényelmes volt számomra a karaktere bőrébe bújni. Azt csinálhattam, amihez a legjobban értek, és tudok is azonosulni a történetével és a karakterével, így természetesen jött az egész

– tette hozzá Shawn.

Íme az animációs film angol előzetese: