Kurzus indul Lana Del Rey-ről a New York-i egyetemen

Az énekesnő művészetéről és hatásáról is szó lesz az órákon.

Júliusban érkezett a hír, miszerint egy taxas-i egyetemen Harry Styles-ról tanulhatnak majd a hallgatók, most pedig újabb sztárról indul kurzus, méghozzá Lana Del Rey-ről a New York-i egyetemen. Az első óra október 20-án startol el, és egészen december 8-ig elemezhetik a hallgatók az énekesnő művészetét és hatását két kreditért Kathy Iandoli szerzővel és újságíróval. Az NYU szóvivője elmondása szerint a középpontban olyan témák állnak majd, mint Lana hatása a 21. századi popkultúrára, a feminizmussal való kapcsolata, a zenei inspirációi és inspiráltjai, illetve az olyan politikai és társadalmi mozgalmakkal való kapcsolata, mint a Black Lives Matter, a Me Too, és a Time’s Up.

A Topics in Recorded Music: Lana Del Rey című kurzus hivatalos leírása a következő: nyolc kritikusok által is elismert albumon keresztül mutatta be a hatszoros Grammy jelölt előadó a dream pop sad core, melankólikus, barokk változatát, mely megváltoztatta és újragondolta a 2010-es évek utáni mainstream zene hangzását (és hangulatát). A magával ragadó képi világán, a mentális egészségre fordított tematikus figyelmén, és a mérgező, káros szerelmi történetein keresztül Del Rey új felületet biztosított az előadók számára nemtől függetlenül, hogy olyan “anti-pop” műveket készítsenek, melyek a mainstream részeivé válhatnak, és melyeket egykor limonádénak tituláltak. 

Az oktató, Kathy Iandoli a Variety-nek mesélt arról, hogy szerinte Lana karrierje sokak számára példa, de egyben tanmese is.

Ő egy bonyolult popsztár, akinek különleges kapcsolata van a rajongóival, de nem azért, hogy ők mit éreznek vele kapcsolatban, hanem azért, ahogy magukkal kapcsolatban éreznek az ő hatására. 

Jason King az NYU-ról hozzátette, hogy egyre több tudományos kutatás készül az énekesnőről és a munkásságáról, melyek közül néhány a tananyag része lesz.