Lewis Capaldi: annyira durván szorongok, hogy még egy hónapja is az anyukámmal kellett aludnom

Őszintén beszélt mentális problémáiról az énekes.

Három év kihagyás után a napokban visszatért Lewis Capaldi, és piacra dobta legújabb kislemezét, a Forget Me-t, mellyel úgy tűnik, legalább akkora sikereket ér majd el, mint a Someone You Loved, vagy a Before You Go című, korábbi slágereivel. A dal egyből az Egyesült Királyság Official Charts slágerlistájának élén debütált, és napok alatt több tízmilliós lejátszást generált a streaming platformokon. Az énekes elmondása szerint rettegett, mielőtt piacra dobta volna a szerzeményt, hiszen nem tudta, milyen fogadtatásban lesz része ennyi év után.

Ez a félelme valószínűleg onnan eredhet, hogy a koronavírus járvány előtti turnéjának vége felé már abszolút nem élvezte a koncertezést, hiszen egyik pillanatról a másikra párezer fős helyek helyett arénákat töltött meg, emiatt pedig sokkal nagyobb stressznek volt kitéve. Többször volt olyan, hogy a színpadon, a fellépése közben kapott pánikrohamot, és azon is elgondolkozott, hogy örökre felhagy a zenéléssel.

Lewis a The Diary of a CEO podcast legutóbbi vendége volt, ahol őszintén beszélt a mentális problémáiról és a nehézségeiről, így a pánikrohamairól és a szorongásáról is.

Ha pánikrohamot kapok, egyetlen egy ember van, aki át tud segíteni rajta, és az az anyukám. Annyira durván szorongok, hogy még egy egy hónapja is vele kellett aludnom. Hogy őszinte legyek, azt lehet, hogy az alkohol hozta elő, mert azt akkor egy kicsit túltoltam

– mesélte.

Elmondása szerint régebben is szorongott, de igazán komolyra csak azután fordult a helyzet, hogy híres lett. Azonban már bőven a hírnév előtt is hipochondriával küzdött, ami annyit tesz, hogy irreálisan fél attól, hogy valamilyen komoly betegsége lesz.

Akkor érkezett el a fordulópont, amikor híres lettem. Azelőtt soha nem volt pánikrohamom, a hipochondria viszont mindig is megvolt. Mindig is szorongtam, és most, hogy jópár terápiás foglalkozáson vagyok túl, egyre inkább kezdem megérteni, mitől van ez. Valószínűleg a szorongásom okozza.

Egyszer még egy koncertet is le kellett mondania emiatt. Egy kicsit rosszul volt, amibe annyira belelovalta magát, hogy meg volt róla győződve: biztos, hogy valami komoly baja van, így törölte a fellépését, és elment egy magánkórházba MRI-re. Természetesen kiderült, hogy makk egészséges, manapság pedig már többnyire túl tudja magát tenni ezen az érzésen, amikor elfogja.

Az énekest egyébként nemrég Tourette-szindrómával is diagnosztizálták, amivel például pályatársa, Billie Eilish is küzd.

A teljes podcast rész itt tudjátok meghallgatni: