Német rave stílusú lesz Doja Cat új albuma

Készülőben a rapper negyedik korongja.

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy Doja Cat az egész világot meghódította a tavalyi Planet Her című albumával. 2021-ben több, mint másfél millió példányszám kelt el belőle, amivel az év legkelendőbb R&B albuma címet tudhatja magáénak, számos országban platina minősítést sikerült elérnie, és több dal róla top 10-es sláger lett. Hogy egy ilyen sikeres korszak után mire számíthatnak a rajongók?

A rapper a CR Fashion Book címlapján landolt, amihez természetesen a csodálatos képek mellett egy interjú is társult, melyben elárulta, hogy készülőben van a negyedik korongja, és leginkább a ’90-es évekbeli német rave kultúra inspirálta:

Rengeteg, rengeteg ötletünk van, szóval most az a kihívás, hogy ezeket az ötleteket összhangba hozzuk egymással. Egyelőre nem árulhatok el túl sokat, de beindultak a dolgok. Imádom a ’90-es évekbeli német rave vibe-ját. Tudom, hogy jelenleg ez a trend, de kiskorom óta odavagyok érte, és most végre ezt ki is fejezhetem. Akkoriban nyilván nem borotválhattam le a fejem, viselhettem szőrös melltartókat, és csináltathattam köldökpiercinget. Ez egy utalás volt az albumra. Rave kultúra, és nem house kultúra.

Arra nem tért ki a rapper, hogy kikkel dolgozik az új zenén, arról viszont mesélt egy kicsit, hogy nem igazán szeret másokkal stúdiózni.

Éppen épülőben van a saját házi stúdióm, ami miatt nagyon izgatott vagyok. Az albumaim készítése során soha nem dolgoztam másokkal. Nem stúdióztunk közösen. Mostanában már egyre inkább nyitott vagyok rá, de jobban szeretem, ha elküldik nekem a dolgokat, én pedig egyedül, nyugalomban tudok rajta dolgozni.

És hogy mostanában mivel foglalatoskodott a lemez tervezgetése mellett?

Nemrég volt egy műtétem, szóval nem tudtam túl sokmindent , de csodálatosan telt a szünetem. Van két kutyusom, így addig is velük töltöttem az időmet.