aZorka új katartikus dala biztat önszeretetre

„Köszönöm”, „szívesen”, „szeretlek” – szavak, amiket nem túl gyakran mondunk saját magunknak és amik az elbűvölő énekesnő/dalszerző, aZorka legújabb felvételében hangsúlyt kaptak. A „Vízözön” külön versként is megállná a helyét, miközben önelfogadásra tanít. Élőben pedig szeptember 17-én is meghallgathatjuk az újdonságot az Akvárium Klub színpadán.

Lackfi Dorottya 2020-ban indította útjára szólóprojektjét, aZorka néven: lírikus szövegek, melankolikus és fülbemászó dallamok jellemzik szerzeményeit alterpop műfajba elrepítve magukkal. A tehetség első kislemeze ‘Elharapott szavak’ címmel jelent meg 2021 novemberében, amit legújabb zenéje követ. 

Az új, katartikus dalban megtisztulhatunk, akárcsak egy képzeletbeli „Vízözön” után: egy belső párbeszédet fest le aZorka a hozzánk legközelebb álló személlyel – azaz önmagunkkal:

A „Vízözön” több szempontból is egy új korszakot indított el az életemben. Ez az első dal, amit azzal a céllal írtam meg, hogy teremtsek vele egy nekem tetsző valóságot. A rossz berögződéseket és a destruktív viselkedést – amik a szövegben „szeméttelep” és „kacatok” formájában jelennek meg – sokszor észrevétlenül fenntartok. Ezeket szeretném képletesen felégetni azzal, hogy szeretem magam, kiállok magam mellett

– meséli Dorka kiadványa hátterét.

Az előadó színházi környezetben készített egyszereplős videóklipet, amely Szombathy András és Kőrösi László ötlete, kivitelezése.

Legközelebb pedig szeptember 17-én az Akvárium Klub Kishalljában hallgathatjuk meg a „Vízözönt” élőben is aZorka korábbi nagyszerű munkáival együtt, bővebben az eseményről alább olvashatsz.

Facebook esemény // Jegyek