10+1 dolog, amit nem tudtál Beyoncéról

Tudtad, hogy miatta került be egy szó az Oxford szótárba?

Beyoncé karrierje 1997-ben kezdődött a Destiny’s Child bandával, és már a legelső kislemezük is az amerikai slágerlista harmadik helyéig ugrott. 6 évre rá aztán szólókarrierbe kezdett, nem sokkal később pedig már minden idők egyik legsikeresebb női előadójává vált. Íme 10+1 érdekesség, amit még a legnagyobb rajongók sem biztos, hogy tudnak az énekesnőről.

1. Innen ered a neve 

Beyoncé teljes neve Beyoncé Giselle Knowles-Carter, a keresztnevét pedig érdesanyja után kapta, ugyanis ez volt az ő lánykori vezetékneve.

2. A testvére a háttértáncosa volt 

Testvére, Solange egy időben a Destiny’s Child egyik háttértáncosa volt. Azóta ő is énekesi karrierbe kezdett, és ők az egyetlen testvérpár, melynek mindkét tagja rendelkezik listevezető albummal az Egyesült Államokban. 

3. A tánctanára fedezte fel

Már általános iskolás korában táncórákat vett, énekesi tehetségét pedig itt fedezték fel: a tánctanára egy dalt kezdett dúdolni, Beyoncé pedig folyatatta, és egy igencsak magas hangot sikerült tökéletesen kiénekelnie, mindenki legnagyobb meglepetésére! Ezt követően több, mint 30 énekes és táncos versenyt nyert meg gyerekként.

4. Allergiás a parfümökre

A legtöbb parfümre allergiás, így mikor 2010-ben piacra dobta a saját márkáját, addig kísérleteztek az összetevőkkel, míg sikerült elérni, hogy ne jöjjön ki tőle az énekesnő allergiája. 

5. Jay-Z előtt csak egy pasija volt

Jay-Z-vel ők a zeneipar egyik álompárja, hiszen már több évtizede jóban rosszban kitartanak egymás mellett. Az énekesnőnek a rapper előtt csupán egyetlen egy pasija volt, erről egy, a Telegraph-nak adott interjújában mesélt:

12-13 évesen jöttem össze az első barátommal, és 4-5 évig voltunk együtt, ami ebben a korban elég hosszú időnek számít! Bár nem éltünk együtt, hiszen túl fiatal voltam hozzá, ez volt az egyetlen kapcsolatom, azóta csak egy barátom volt – ez pedig Jay.

6. Miatta került be egy szó az Oxford szótárba

A Destiny’s Child 2001-es Bootylicious című slágerének köszönhetően került be a “bootylicious” szó az Oxford szótárba, e szerint a jelentése pedig nem más, mint vonzó és szexi.

7. A testőre eltörte a lábujját

Egyszer a testőre eltörte a lábujját, mikor egy nagyobb tömeg elől próbálta védeni, és véletlenül rálépett.

8. Imádja a múzeumokat

Mikor turnézik, a szabadidejében az egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy helyi múzeumokba látogat el.

9. Ő volt a Glastonbury első szóló női headlinere 

A legelső Glastonbury fesztivál 1970-ben került megrendezésre, az első szóló női headlinerre, aki a nagyszínpadon lépett fel viszont 41 évet kellett várni, ez a megtiszteltetés pedig Beyoncét érte 2011-ben. 

10. Több Grammy-rekordot is tart

Karrierje során őt jelölték a legtöbbször Grammy-díjra a női előadók között, összesen 79 alkalommal, és ő az első női előadó, aki 6 szobrocskát vihetett haza egy este alatt. Eddig összesen 28 Grammy-t nyert.

10+1. Böglyöt neveztek el róla

Bryan Lessard 2012-ben egy új bögölyfélét fedezett fel Ausztráliában, melynek a Scaptia beyonceae nevet adta a testén található, arany színű szőrszálak miatt.