Véget ért a Te (You) 4. évadának forgatása – íme minden, amit eddig tudunk róla

A premier jövőre várható.

Már akkor bejelentették a You negyedik évadának érkezését, amikor még kint sem volt a harmadik, mostanra pedig be is fejeződött az új részek forgatása. Bár a pontos megjelenési dátum még nem ismert, csupán annyi, hogy valamikor jövőre várható, elég sok dolgot tudni már, hogy mire számíthatunk a Netflix sikersorozatának újabb felvonásában.

Több új szereplő is csatlakozik a szériához, ismét új helyszínt ismerhetünk meg benne, és a történet felépítésében is változások lesznek. Íme minden, amit eddig tudunk a negyedik évadról!

Ott folytatódik a sztori, ahol abbamaradt

Az utolsó részben azt láthatták a nézők, amint Joe (Penn Badgley) Európát, egész pontosan Párizs utcáit járja új szerelme (vagy áldozata?), Marienne (Tati Gabrielle) után kutatva. A történet innen fog folytatódni, ám a fő helyszín nem a francia főváros, hanem London lesz.

Ő lesz Joe új rögeszméje?

Mint ahogy már fentebb említettük, több új szereplő is csatlakozik a szériához, köztük Charlotte Ritchie, aki Kate-et fogja alakítani. A nő egy kaotikus és bohókás, egyedülálló anyuka lánya, aki keményen dolgozott azért, hogy azt az életet élhesse, amit él – és valószínűleg ő lesz Joe új szenvedélye. Egy galériának az igazgatója, és többnyire a józan ész vezérli a viselkedését, olyannyira, hogy sokan emiatt ridegnek tartják. Kate mindent megtenne a gazdag és híres, influenszerként tevékenykedő legjobb barátnőjéért, az irodalom professzorként dolgozó, és drogkedvelő párjával, Malcolmmal (Stephen Hagan) azonban nem szerelemből van együtt.

Malcolm hívja meg Joe-t az ő kis elit világukba, Kate-nek azonban már az elejétől fogva ellenszenves, és arra gyanakszik, hogy nem az, akinek mutatja magát.

Még több influenszerrel kell megküzdenie Joe-nak?

Már a harmadik évadban is feltűnt több influenszer, most pedig ismét szerepelni fog benne egy, méghozzá Kate legjobb barátnője, Lady Phoebe (Tilly Keeper). A sztárnak már 15 éves kora óta minden lélegzetvételét megírta a sajtó, és rengeteg rajongója van, azonban az igazi arcát csak a barátai ismerik. A barátja Joe egyik fő ellensége lesz az évadban, akit nem más alakít, mint…

…az Eufória és A Fehér Lótusz sztárja, Lukas Gage

A színész egy külföldön élő amerikai srác, Adam bőrébe bújik, aki egy kőgazdag keleti-parti üzletember legkisebb fia, és összetűzésbe keveredik majd Joe-val. A sikeres és nagy becsben tartott családja elvárásaihoz valahogy soha nem sikerül neki felérnie, de egyébként egy könnyen barátkozós, szerethető és vicces ember, több vállalkozása is van, és szereti a szerencsejátékokat.

Mindezek alatt azonban egy halom titkot őriz, a problémáit pedig gyógyszerekkel próbálja megoldani. Mindenképpen bizonyítani szeretne, ezért kockázatos döntéseket hoz, azon az alapelven, hogy egy jó üzletember addig megy el, ameddig csak lehet. Vajon tényleg szereti a gazdag és befolyásos barátnőjét, Lady Phoebe-t, vagy csak kihasználja? Ahhoz kétség nem fér, hogy a barátait manipulálja, a kérdés csak az, hogy meddig hajlandó elmenni…

Megmarad az irodalmi szál

Joe imádja a könyveket, így nem lenne az igazi az évad irodalmi szál nélkül, amiből most több is lesz. Kate párja, Malcolm ugyanis irodalom professzor, Amy Leigh Hickman pedig Nadia bőrébe bújik, aki egy irodalom hallgató, és imád történeteket mesélni. A legnagyobb álma, hogy író legyen belőle, azonban egy sötét titkot őriz. A lány kívülről nagyszájúnak tűnhet, azonban ezzel csak a saját bizonytalanságát próbálja leplezni. Jópár hibát elkövetett már, amik most tönkretehetik az életét, ezért segítséget kér – de a rossz emberektől. A riválisa Edward (Brad Alexander), akinek az apjáé egy befolyásos hírportál.

Ed Speleers eközben Rhys, egy bunkó és tiszteletlen író bőrébe bújik. A memoárja hatalmas sikert aratott, ennek következtében pedig politikai karrierbe kezdett, de nem volt mindig fényes az élete. Szegénységbe született bele, és traumatikus gyerekkora volt, mielőtt felvették volna az Oxfordra, és befolyásos barátokra tett volna szert.

Rajtuk kívül pedig még 11 színész csatlakozik az alkotáshoz mellékszerepekben.

Marienne tesz keresztbe Joe terveinek?

Joe egészen Európáig ment, hogy megtalálja Marienne-t, azonban lehetséges, hogy pont ő fog keresztbetenni a terveinek. Miután a harmadik évadban megtudta főhősünk sötét titkait, a karaktert alakító Tati Gabrielle elárulta, ő mit szeretne látni az új részekben:

Szeretném, ha Marienne buktatná le Joe-t. Egyrészt ezt szeretném, de másrészről pedig azt is, hogy jó élete legyen. Nagyon sok mindennel meg kellett küzdeni, igazán megérdemli a happy end-et

– nyilatkozta a ScreenRant-nek.
Más lesz a történet felépítése

Az eddigi évadok sztorija nagyjából ugyanarra a sémára épült: Joe találkozik egy lánnyal, nyomozni kezd utána, szerelmes lesz belé, aztán pedig megöli, vagy legalábbis megpróbálja megölni. Az új részekben egy kicsit felrázzák ezt a formátumot.

Penn az ET-nek mesélt arról, hogy a karaktere végre szembenéz a gyerekkori traumáival, aminek következtében a viselkedése is változni fog:

A hangvétel hasonló marad, de változás lesz a felépítés szempontjából. Máshogy fog felépülni az évad, és emiatt talán a műfaj is változik egy picit, de szerintem jól fog működni a dolog

– mesélte.
Penn Badgley rendezőként is kipróbálta magát

Az első két évad után a harmadiknak már nem csak a főhőse volt Penn Badgley, de az egyik producere is, a negyedikben pedig a rendezői székbe is beült. A kollégái dicsérték a munkáját: Jenna Ortega azt írta a hír hallatán, hogy ez nagyon király, Lukas Gage pedig úgy jellemezte, hogy a vérében van a rendezés.