Jelen a jövőben a múltban: Dua Lipa bécsi koncertjén jártunk

Úgy tűnik tényleg beindult a koncertszezon, ugyanis a 2020 óta tolódó koncerteket most, 2022-ben kezdik ténylegesen bepótolni. Nem olyan régen jártunk a 5 Seconds of Summer, Little Mix, YUNGBLUD, Conan Gray, INNA, Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Iggy Azalea, Justin Bieber, Halsey, Ava Max, Anne-Marie vagy Minelli koncertjén is, és még olyan előadók koncertjei várnak ránk idén, Tom Grennan vagy Jason Derulo.

Néhány hónappal ezelőtt mi is eljutottunk Dua Lipa Future Nostalgia Tour nevezetű világturnéjára is, 2 évvel azután, hogy eredetileg meghirdették volna a koncertet. A bő másfél órás bulira early entry jegyünk volt, mellyel hamarabb mehettünk be a Wiener Stadthalle-ba, ahol már akkor lógtak a levegőből a diszkógömbök és a csillagok. Igaz, szinte lehetetlen volt elkerülni a videókat és a képeket a közösségi médiában Lipa sokat dícsért koncertsorozatáról, de élőben sokkal erősebbet ütött a színpad és a kialakítás, mint a videókon.

@musicdailyhu ilyen volt első sorból @Dua Lipa bécsi koncertje a Future Nostalgia Tour során ?? #fyp #dualipa #futurenostalgia #futurenostalgiatour #concert ♬ Sweetest Pie – Megan Thee Stallion & Dua Lipa

Az énekesnő előtt a budapesti MTV EMA-n színpadra lépő Griff melegítette be a közönséget, aki körülbelül fél órás setjével elhozta a legnagyobb slágereit a közönségnek. Inspiráló volt látni egy ilyen feltörekvő és földhözragadt előadót egy ekkora helyszínen. Nem maradt el a Black Hole és a Sigriddel közös Head On Fire szólóverziója sem.

Érdekesség, hogy szinte percre pontosan lépett színpadra mind a két szupersztár, az előre meghirdetett és tervezett időpontokhoz képest, amiért óriási pacsi jár nekik. Hiába, Dua Lipa Szigeten is bebizonyította, hogy nem véletlenül ő a jelen egyik legnagyobb popsztárja és popikonja.

Amikor a koncerten jártunk, még nem volt egyértelmű, de később ez kiderült, hogy egy és ugyan azt a dallistát hozta el a Szigetre is, mint amit a saját koncertjén, Bécsben megvillantott. A legnagyobb különbség talán a Levitating alatt volt, ugyanis az osztrák fővárosban az énekesnő az arénában egy kalitkában repkedett, így sokkal közelebb került többször az oldalt és a hátrébb álló vagy helyet foglaló rajongóihoz.

Extrán különleges volt a kifutó végének egyik oldaláról végignézni ezt a mesterien összekomponált koncertet, úgy, hogy Dua egy percig sem állt le, végig élőben énekelt és nem volt rest kihasználni a teret és hangi adottságait sem. A koncerten pedig a táncosok dobáltak száj alakú, felfújható párnákat, ebből az egyiket egyenesen nekünk célozták, illetve a Yves Saint Laurent is kint volt az eseményen, ők ingyenes mintákat osztogattak az énekesnővel közös kampányuk illatából.