Koszovó tiszteletbeli nagykövete lett Dua Lipa

Nem kis megtiszteltetés érte az énekesnőt.

Dua Lipa jelenleg kétségkívül a világ egyik legismertebb és legsikeresebb énekesnője, emellett pedig most az a megtiszteltetés érte, hogy Koszovó tiszteletbeli nagykövetévé avanzsálták. A címet péntek délután kapta meg az állam elnökasszonyától, Vjosa Osmanitól, aki hálája jeléül adta neki mindazok miatt, amit az országukért és annak népszerűsítéséért tett az elmúlt évek során. 

Az ünnepélyes átadás a fővárosban, Pristinában, az elnöki irodában történt, ahol az énekesnő mellett a családja is jelen volt.

Ma átadtam Dua Lipának a Koszovó tiszteletbeli nagykövete címet, mert mindig jó hírét viszi az országunknak, minden lépésével és megjelenésével. Koszovó összes állampolgára nevében megköszöntem neki mindazt, amit tett értünk, és hogy neki köszönhetően az egész világ hallhatja a hangunkat

– írt közleményében az elnök.

Hozzátette, hogy a lányai is hatalmas izgalommal fogadták a popikont, hiszen nagy rajongói, és kiemelte, hogy szerinte Dua egy igazi példakép és inspiráció a fiatal lányok számára világszerte.

Maga az énekesnő is büszkén posztolt újdonsült címéről:

Hatalmas megtiszteltetés és privilégium számomra, hogy szerte a világon képviselhetem a hazámat, és azon dolgozhatok, hogy maradandót alkossunk és változást érjünk el. Koszovó fiataljai megérdemlik a vízumliberalizációt, hogy szabadon utazhassanak, és nagyot álmodhassanak. Köszönöm

– írta Instagram oldalán.

Dua albán szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Londonban, majd 2008-ban a családjával Koszovóba költözött, miután független állammá nyilvánították az országot. 15 éves korában költözött vissza a brit fővárosba, hogy énekesi karrierbe kezdjen, de büszke a gyökereire, amit karrierje során már rengetegszer hangsúlyozott. 

Mi több, édesapjával, Dukagjin Lipával közösen 2018-ban egy fesztivált is létrehoztak azzal a szándékkal, hogy fellendítsék Koszovó kultúrális életét és az ottani turizmust. 2020-ban és 2021-ben sajnos a koronavírus járvány miatt nem kerülhetett megrendezésre az esemény, idén azonban visszatért, és természetesen maga Dua is fellépett rajta augusztus 4-én. 

Az énekesnő következő koncertje pedig már a Szigeten lesz a fesztivál nyitó napján, jövő hét szerdán, és a sminkese, Shelby Smith már tegnap Budapestről poszolt, így ő maga is bármelyik nap megérkezhet a fővárosunkba. A jegyeket még mindig nem késő beszerezni, ezt ide kattintva teheted meg.