5 év után új albummal tért vissza az idei Szigeten is fellépő Calvin Harris

Megérkezett a Funk Wav Bounces Vol. 2!

Utoljára 2017-ben jelentkezett stúdióalbummal Calvin Harris, de persze az elmúlt öt évben sem hagyott minket zene nélkül. Jópár kislemezt dobott piacra ez idő alatt is, például karrierje egyik legnagyobb slágerét, az idei Sziget headliner Dua Lipával közös One Kiss-t, vagy éppen a 2022-es SZIN egyik fő fellépője, Tom Grennan közreműködésével készült By Your Side-ot, most viszont elérkezettnek látta rá az időt, hogy ismét egy teljes anyaggal örvendeztessen meg minket. 

Funk Wav Bounces Vol. 2-n 14 dal kapott helyet, és méltó folytatása az elődjének, ugyanis ismét számos zenei nagyágyúval dolgozott rajta a producer: hallhatjuk a korongon többek között Dua Lipát, Chlöe-t, NormanitTinashetJustin Timberlake-et, Halsey-t, Pharrell Williams-t, és Lattot is.

Ezért izgalmas számomra az, hogy zenét készítek. Különböző előadókkal dolgozhatok, és kipróbálhatnak olyan dolgokat, amiket a saját albumaikon nem, legyen az a kiadójuk, vagy a rajongók elvárásai miatt. Mindig azt mondom nekik, hogy ne parázzanak rá, adok nekik felületet arra, hogy szórakozzanak egy kicsit, és ígérem, jól fog hangzani. Lehet, hogy nem lesz belőle hatalmas sláger, de jól fogod magad érezni, és akár olyan emberekkel is dolgozhatsz egy dalon, akikkel álmaidban sem gondoltad volna

– mesélte Zane Lowe-nak.

És hogy miben más ez a lemez, mint a 2017-es Funk Wav Bounces Vol. 1? A DJ elmondása szerint az alapötlet ugyanaz maradt, de ez sokkal jobban ki lett dolgozva, mint a korábbi projektje, és élő hangszerekkel is dolgozott rajta. Hozzátette, hogy a nyárias hangzású albumot leginkább a hosszú autóutakhoz és a tengerpartra, strandokra ajánlja kísérőzenének. 

Hogyha nem is tengerparton, de a Hajógyári-szigeten hazánkban is felcsendülnek majd az új dalok élőben Calvin fellépésén az idei Szigeten augusztus 13-án. A fesztiválra még mindig nem késő beszerezni a jegyeket vagy a bérleteket, ezt ide kattintva tudjátok megtenni.