Tűzijátékot csempésztek be Dua Lipa koncertjére, többen megsérültek

Az énekesnő is kommentálta az esetet.

Kellemetlen és veszélyes meglepetésben volt része Dua Lipa torontói koncerjének látogatóinak, akik az aréna hátsó felében foglaltak helyet. A finálé alatt ugyanis egyszer csak tűzijátékra lettek figyelmesek, amiről nézők egy része azt hihette, hogy a show része, ám amikor érszrevették, hogy teljesen koordinálatlanul, a rajongók felé lőtték fel őket, és maga az énekesnő is értetlenül állt a helyzet előtt, mindenki számára világossá vált, hogy erről szó sincs.

Az eset az utolsó dal, a Don’t Start Now végénél történt, egy, az arénában készült videón pedig jól látszik, hogy több rajongó futva hagyta el az épületet utána. A torontói rendőrség megerősítette, hogy hárman meg is sérültek az incidens következtében: őket a helyszínen sikerült ellátni, és szerencsére nem kellett kórházba szállítani őket.

Egy másik videón azt is láthatjuk, hogy Dua is teljesen meglepődött a tűzijáték láttán, és értetlenül állt a színpadon.

A torontói rendőrség azt közölte, hogy egyelőre nincs információjuk arról, ki a felelős az esetért, de nyomozást indítottak az ügyben, melynek során nagy segítségükre vannak az aréna biztonsági kameráinak felvételei. A rajongók közül egyébként többen nehezményezték a közösségi médiában, hogy nem volt elég alapos az átvizsgálás a beengedés során: arra panaszkodtak, hogy a biztonsági őrök alig néztek bele a táskákba, és úgy tűnt, csak minél hamarabb túl akarnak esni az ellenőrzésen. 

Maga Dua is megszólalt az esettel kapcsolatban. Az Instagram oldalán ezt írta:

Mindig az a legfontosabb számomra, hogy egy biztonságos és befogadó közeget teremtsek a koncertjeim során. Én és a csapatom éppen annyira le vagyunk sokkolva és össze vagyunk zavarodva az eset miatt, mint ti. Nyomozás indult az ügyben, és mindenki keményen dolgozik rajta, hogy kiderüljön, hogy történhetett ez meg. Csodás élmény életre kelteni ezt a show-t a rajongóim számára, és rettentően sajnálom, hogy bárki megijedt, nem érezte magát biztonságban, vagy bármilyen más módon el lett rontva a szórakozása. Szeretlek titeket.