6 év után diszkó dívaként tért vissza Beyoncé

Íme a RENAISSANCE!

Utoljára 2016-ban örvendeztette meg szólóalbummal a rajongóit Beyoncé, mely a Lemonade című meglepetéslemez volt, de persze az elmúlt hat évben sem unatkozott. Ez idő alatt piacra dobta a férjével, Jay-Z-vel közös EVERYTHING IS LOVE című projektet, egy live albumot, melyet a Coachella fellépésén rögzítettek, és egy filmzenei korongot is Az oroszlánkirály 2019-es újragondolásához. Most viszont ismét szólóban tér vissza a reflektorfénybe, méghozzá vérbeli diszkó dívaként.

Az énekesnő hetedik stúdióalbuma a RENAISSANCE címet kapta, és 16 vadiúj dalt tartalmaz. Az első kislemez, a BREAK MY SOUL június végén jelent meg róla, a house track pedig tökéletes előfutára volt annak, hogy mire számíthatunk az anyagon: kicsit több, mint egy órányi lüktető diszkózene, ami egy az egyben a táncparkettre készült. Mi több, a számok egybe is vannak mixelve, így megszakítás nélkül élvezhetjük a bulit, amit Beyoncé gondosan megszervezett nekünk.

És ez még csak a kezdet! A korong ugyanis egy trilógia első felvonása, amit még kettő fog követni. Az énekesnő elmondása szerint a projektet az elmúlt három év leforgása alatt vette fel, amikor a járvány miatt ugyan minden megállt, ő azonban minden addiginál kreatívabbnak érezte magát.

Az, hogy elkészíthettem ezt az albumot, lehetőséget adott számomra, hogy álmodozzak, és kiutat jelentett, amikor az egész világ egy félelmetes időszakon ment keresztül. Lehetőséget adott, hogy szabadnak és merésznek érezzem magam egy olyan időszakban, amikor szinte semmi mozgás nem volt. Az volt a célom, hogy egy biztonságos helyet teremtsek. Egy helyet, ahol nincs ítélkezés, egy helyet, ahol megszabadulhatunk a perfektcionizmustól és a túlgondolástól, egy helyet, ahol kiabálhatunk, kiereszthetjük a gőzt, ahol érezhetjük a szabadságot. Egy csodálatos felfedező út volt ez számomra

– írta Beyoncé a weboldalán.