Lövöldözés miatt törölték Harry Styles koppenhágai koncertjét

A tragédia az arénától nem messze, egy plázában történt.

Lövöldözés történt július 3-án, vasárnap délután fél 6 körül a Dánia fővárosában, Koppenhágában taláható Fields plázában. Egy 22 éves dán férfi nyitott tüzet a bevásárlóközpontban, melynek következtében három ember életét vesztette, és többen megsérültek. A tragédia csupán 650 méterre, kevesebb, mint 10 perc sétára történt a Royal Arena-tól, ahol pár órával később Harry Styles lépett volna színpadra a Love On Tour elnevezésű turnéja keretein belül. 

A fellépést nem törölték azonnal. Két órával a támadás után a Live Nation, koncert szervezője a hivatalos Facebook eseménynél osztotta meg a rajongókkal, és az arénában is bemondták, hogy a show-t megtartják, hiszen zöld utat kaptak a dán rendőrségtől, és Harry 9 órakor kezd majd. A közleményük szerint ekkorra már a látogatók több, mint a fele az arénában tartózkodott, és ígéretük szerint minél gyorsabban és csendesebben igyekeztek a még kint várakozókat is bejuttatni. Egészen bizarr módon az utolsó mondatban még jó szórakozást is kívántak a koncerthez.

Pár órával később aztán egy újabb közleményben már azt írták, hogy a fellépés a dán rendőrség utasításait követve elmarad. Egyelőre nem tudni, hogy a jövőben bepótolják-e a koncertet, ígéretük szerint mihamarabb értesítik róla a rajongókat.

Az énekes Twitter oldalán reagált a történtekre:

Borzasztóan fáj a szívem a koppenhágai emberekkel együtt. Imádom ezt a várost. Az itteniek nagyon kedvesek és tele vannak szeretettel. Össze vagyok törve az áldozatok, a családjaik, és mindenki miatt, aki fájdalmon megy keresztül. Sajnálom, hogy nem lehettünk együtt. Kérlek, vigyázzatok egymásra.

A 15 ezer fős arénát rendőrségi segítséggel ürítették ki.

A támadó egy 22 éves dán férfi volt, akit a rendőrség letartóztatott.