Kórházba került a 5 Seconds of Summer dobosa, Ashton Irwin

Koncert közben lett rosszul a zenész.

Javában tart a 5 Seconds of Summer Take My Hand World Tour elnevezésű világkörüli turnéja, amivel karrierjük során először Budapestre is ellátogattak, azonban most egy kis kényszerpihenőre kellett menniük. A banda június 26-án Texas-ban, a The Woodlands nevű városban lépett fel, amikor is a koncert közben a dobosuk, Ashton Irwin rosszul lett, így félbe kellett szakítaniuk a show-t. Először még azt mondták be az aggódó rajongóknak, hogy egy kis szünet után folytatják a srácok, végül azonban már nem mentek vissza a színpadra.

Ashton szervezete ugyanis annyira rosszul viselte a hőséget, hogy mentő jött érte, és kórházba kellett szállítani. A zenész a Twitter oldalán osztotta meg a fanokkal, mi is történt pontosan:

Mindig csodás érzés nagyszabású, energikus koncerteket adni, bármilyen helyszínen is legyünk. Sajnos azonban most a szervezetem nem bírta tovább, és teljesen kimerült a hőségtől. Sírtam a mentőautóban, mert úgy éreztem, sok embert cserben hagytam

– kezdte.

Azt is részletezte, mit élt át a színpadon, mielőtt félbe kellett szakítaniuk a koncertet:

Erős migrénem lett a kimerültségtől és a hatalmas hőségtől, ami miatt nem láttam rendesen, és stroke-szerű tünetek jelentkeztek a testem bal felében. Emiatt döntöttünk úgy, hogy akkor és ott befejezzük a koncertet.

Hozzátette, hogy köszöni a bandatársai, a csapata, és a rajongók megértését és támogatását, és megígérte, hogy bepótolják a koncertet. A banda is adott ki közleményt az esetről, melyben leírták, hogy az orvos tanácsára a június 28-ai koncertet is el kell halasztaniuk, de már találtak is új dátumot neki, Ashton pedig azóta sokkal jobban van.

Szerencsére mostmár jól érzi magát, nagyon szépen lábadozik, és ez a legfontosabb

– írták.

A turné így végül június 30-án folytatódik, és decemberben ér véget hazájukban, Ausztráliában.