kiemelt kép: Twitter / @megwalesharding

A 5 Seconds of Summer a budapesti koncerten: ez a legszebb hely, ahol valaha is felléptünk

Először lépett színpadra hazánkban a banda.

Csaknem két teljes év csúszás után végre hazánkban is fellépett a 5 Seconds of Summer a Take My Hand elnevezésű világkörüli turnéjuk keretein belül, és ennél jobban nem is sikerülhetett volna a banda első magyar koncertje. A srácokat teljesen elvarázsolta a helyszín, az, hogy végre szabad levegőn vannak, na meg persze a magyar közönség is – olyannyira, hogy Calum még azt is kimondta, hogy a banda mostantól nem ausztrál, hanem magyar is.

Valószínűleg egy ilyen este után nem utoljára üdvözölhettük a bandát kishazánkban. A felejthetetlen koncertnek egyébként itthon az egyik kedvenc hazai koncerthelyszínünk, a Budapest Park adott otthont, akik valószínűleg nagyon készültek a fiúk érkezésére, ugyanis ők nyitották meg mondhatni idén a Park külföldi fellépő sorát a majdnem teltházas estével.

A bulira a Hinds nevű spanyol lánybanda melegítette be a közönséget, akik megnyerő személyiségükkel és nyitottságukkal egy perc alatt elnyerték a közönség figyelmét. Egyébként nagyon jó volt látni, hogy ennyire pozitívan áll az előzenekarhoz a magyar közönség, mert valljuk be, nagyon nehéz lehet így kiállni a színpadra. A szeretet, amit a lányok kaptak az egybegyűltektől pedig nem maradt hálátlanul, ugyanis több alkalommal is megpróbáltak megszólalni, sőt egész mondatokat is mondani nehéz anyanyelvünkön.

Nem sokkal a tervezett időpont után, vagyis 20:10 perc után elsötétedett a színpad és kezdetét vette a több, mint másfél órás zúzás, egy-két olyan megállóval, melyre a bandának és a közönségnek is szüksége volt.

Jól érzitek magatokat ma este? Ez a legszebb koncerthelyszín, ahol valaha jártam életemben! Most vagyunk itt első, első alkalommal. Hogy a picsába hagyhattuk ki eddig ezt a helyet?

– ámuldozott Luke a koncert közben.

A koncert egyébként meglepően hosszú volt, igaz 26 szám csendült fel az est folyamán, néhány lerövidítve, vagy mesterien összemixelve egy másikkal, látszott, hogy a fiúk tényleg készültek, és mindent tökéletesre akartak. A közönséget megvették a nyitó No Shame és Easier kettőssel, de felcsendültek dalok a hamarosan érkező lemezükről is, mint a Complete Mess – melyre egy csodás fanprojekt is készült, vagy a még kiadatlan Easy for You to Say, voltak nem kislemezes közönség kedvencek, mint az If Walls Could Talk vagy a Waste the Night, de a legnagyobb slágereiket is elhozták a magyar közönségnek, mint például a Youngblood, a Teeth – mely egyébként az est egyik fénypontja volt -, vagy a She Looks So Perfect.

Az egyébként igazán beszédes banda több alkalommal is hagyott időt arra, hogy csak beszélgessen a közönséggel, így lett például az a pillanat is, amikor Calum az emberekkel azt kiabáltatta, hogy „BU-DA-PEST”, vagy az is, amit már említettünk, ahol azt mondta, hogy a banda nem ausztrál, hanem magyar már. Na meg persze hogyan felejtkezhetnénk meg arról a pillanatról, amikor Luke-hoz és Michaelhöz eljutottak a KFC-s csirkés kosarak.

A 5 Seconds of Summer már nem ausztrál… A 5 Seconds of Summer már magyar!

Összességében, hihetetlen, hogy tényleg újra koncertekre járnak az emberek és megvalósult a 5SOS budapesti koncertje is. Annyi biztos, hogy a banda és a közönség is élete egyik legjobb estéjén lehet túl, hiszen a kettő kapcsolata teljesen más szinten van.

kiemelt kép forrása: Twitter / Megan Wales-Harding / @megwalesharding
videók: musicdaily.hu / YouTube/ Kondri Péter