25 dolog, amit tudnod kell KJ Apa-ról

Ezeket mindenképpen tudnod kell a sármos színészről.

KJ Apa számára a CW Riverdale című misztikus sorozata hozta meg a nagy áttörést, – végtére is, ki ne imádná őt Archie Andrews-ként? – de már az Egy kutya négy életében is felfigyelhettünk rá. Az elragadó mosolyú fiatal srác feledhetetlen alakítást nyújtott élete első filmszerepével, ezután pedig el is kezdett virágozni a karrierje. Azóta láthattuk már egy bűnügyi drámában (A gyűlölet, amit adtál), egy romantikus Netflix-filmben (Az utolsó nyarunk) és egy könnyfacsaró életrajzi filmben (Még mindig hiszek) is.

Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk nektek 25 dolgot, amit mindenképpen tudnotok kell a jóképű színészről.
1. Édesapja után kapta a nevét

KJ teljes neve valójában Keneti James Fitzgerald Apa, az első keresztnevét pedig az apukája után kapta.

2. Új-Zélandon született

Aucklandben született és nevelkedett, de később Amerikába költözött, hogy valóra válthassa az álmait. Szerencsére az eszméletlenül édes akcentusát a nagy kontinensre is magával vitte.

3. Színészi karrierjét egy szappanoperában kezdte

Az új-zélandi, országszerte sugárzott Shortland Street című sorozatban Kane Jenkinst alakította 46 epizódon keresztül. A műsorban egyszer még Ed Sheerannal is volt egy jelenete.

4. Az Egy kutya élete volt az első filmje

Amint megérkezett Amerikába, megkapta Ethan Montgomery szerepét a W. Bruce Cameron könyvén alapuló, inspiráló családi Egy kutya négy életében. Olyan színészekkel játszott itt együtt, mint Britt Robertson, Dennis Quaid és Josh Gad. Imádtuk, és ő is imádta – azt mondja, a mai napig nagy hatással van rá a sztori, és sosem fogja elfelejteni.

5. Majdnem más kapta meg a szerepét a Riverdale-ben

Még mi is nehezen tudnánk elképzelni, hogy Archie Andrews-t valaki más játssza, de a valóságban majdnem így történt. KJ nem felkészülten ment be az első meghallgatásra, ezért a rendező nem volt túlságosan meggyőzve. Mivel később mégsem találtak megfelelő színészt a karakterhez, úgy döntöttek, adnak a fiúnak egy második esélyt – és milyen jól tették!

6. Nem a vörös az eredeti hajszíne

KJ, ahogy a Riverdale több sztárja is, a sorozat miatt festette be sötétbarna haját vörösre. Az első évadban több mint 10 órát vett igénybe, hogy a tökéletes árnyalatot eltalálják, ezután pedig kéthetente meg kellett jelennie a szalonban, hogy újrafessék.

7. Imád zenélni

Gitározik, zongorázik, és mindezek mellett a színész énekelni is tud, nem is akárhogyan! Egyik filmjében, a Még mindig hiszekben ráadásul egy zenészt alakított.

8. Van egy hatalmas hege a két szemöldöke között

Ha valaha órákon keresztül KJ arcát csodáltad, ezt a hegét már észre is vehetted. A balesetről többször is nyilatkozott: 4 évesen beverte a fejét egy trambulin oldalába.

9. Imádja a tetkókat

Az ő testén is rengeteg tetoválás látható, viszont van két olyan, amely nagyon különleges számára. A híres válltetkóját édesanyjával és két lánytesóval közösen készíttették elhunyt nagyapjuk emlékére, amikor KJ 17 éves volt. A másik az egyik karján található, amiről ezt mondta:

A nagymamámnak és az anyukámnak is ugyanez a méhecske van.

10. Ő is Netflix rajongó

A 13 okom volt és a Szexoktatás nemcsak a mi listánkon szerepelt – KJ végignézte mindkét sorozatot, és elmondása szerint az utóbbi az egyik kedvenc műsora.

11. Nem sokon múlt, hogy ő is egy Power Ranger legyen

Jason Lee Scott (a piros hős) szerepére pályázott, de azt végül az ausztrál színész, Dacre Montgomery kapta meg. Mégis fontos volt a meghallgatás: itt találkozott először Ross Butlerrel, akivel később egy kis ideig együtt szerepeltek a Riverdale-ben.

12. Az elejétől fogva szerette volna, ha Archie és Betty összejönnek

KJ hangoztatta már, hogy örülne, ha a két ikonikus szereplő, Betty és Archie összejönnének, így valószínűleg nagyon örült neki, mikor az utóbbi évadokban erre sor is került.

13. Cole Sprouse az egyik legjobb barátja

Bizony-bizony! Archie és Jughead nemcsak a tévéképernyőn ápolnak jó barátságot, hanem a való életben is. Mi több, még a karantént is együtt töltötték.

14. Szamoai vér is csörgedezik az ereiben

KJ édesapja, a szamoai származású Keneti Apa nemrég egy falu törzsfőnöke lett. Fia elmondása szerint a szamoai kultúra hatalmas szerepet játszik az életében.

15. A sárga a kedvenc színe
16. Hidratálóval kezdi és zárja a napot

A színész hiába szemtelenül fiatal, mégis szükségesnek érzi, hogy a bőrét ápolja. Mindig tart ezért magánál egy hidratálót, amivel kel, fekszik, és a nap bármelyik szakában előveszi.

17. A görögdinnye a kedvenc étele

Kiskora óta imádja a gyümölcsöt, és mára már számtalan interjúban elmondta, hogy ez a kedvenc étele, mert egészséges és nagy a víztartalma.

18. Feketén issza a kávéját

Cukor, tej és tejszín nélkül szereti a kávét, és naponta akár hét csészével is megiszik. Így kínáljátok meg, ha egyszer vendégül látjátok!

19. Rendkívül magas: 182 cm
20. A nevető macska a kedvenc emojija: ?

Olyan aranyos! Szeretem a macskákat, szeretem az embereket megnevettetni, szóval…

21. Nem használja a „Nyugodj békében” (Rest in Peace) kifejezést:

…helyette azt, hogy „Nyugodj szeretetben”, vagyis „Rest in Love”.

22. Eltörte a karját a Riverdale forgatásán:

Az első évad fináléjának a forgatásán annyira beleélte magát a szerepébe, hogy végül eltört a karja. Senkinek sem mondta el akkor.

23. Volt egy komoly autóbalesete

2017. szeptemberében a kanadai Vancouverben az autója egy oszlopnak ütközött, de csodával határos módon KJ sértetlenül szállt ki a járműből. Az eset egy hosszú, 16 órás forgatás után történt – KJ annyira kimerült volt, hogy elaludt a volán mögött.

24. Tavaly született meg első gyermeke

Tavaly szeptember 23-án látott napvilágot első gyermeke. A kisfiú a Sasha Vai Keneti Apa nevet kapta, KJ és modell szerelme, Clara Berry pedig nem is lehetnének boldogabbak!

25. Tavaly jelent meg debütáló lemeze

A korongot a Clocks címre keresztelte, és 10 dal kapott rajta helyet.