Ezért nem Harry Styles kapta Elvis szerepét a róla szóló filmben

Az énekes is esélyes volt a főszerepre.

Idén június végén érkezik az Elvis Presley életét feldolgozó film, ami nemes egyszerűséggel az Elvis címet kapta, és aminek a főszerepében Austin Butlert láthatjuk majd. Az alkotást májusban már bemutatták a Cannes-i filmfesztiválon, ahol 12 percig tartó vastapssal fogadták a nézők, így biztosak lehetünk benne, hogy a nagyközönség előtt is hatalmas sikert fog aratni. Austinra tökéletesen ráillik a rock and roll ikon karaktere, ám egy másik sztár is esélyes volt a szerepre, aki nem más, mint Harry Styles

Az énekes nagyon szeretett volna a legenda bőrébe bújni, ami nem csoda, hiszen hatalmas rajongója, mi több, az ő The Girl of My Best Friend című szerzeménye volt a legelső dal, amit valaha is felénekelt, ám a rendező választása mégsem rá esett. Hogy miért? Baz Luhrmann az ausztrál Fitzy & Wippa podcastben árulta el az okát:

Harry egy roppant tehetséges színész. Szívesen dolgoznék vele valami máson, de most az volt a probléma vele, hogy ő Harry Styles. Ő már önmagában egy ikon. 

Ennek ellenére azonban részt vett a meghallgatásokon, és kipróbálhatta magát Elvis-ként.

Mindennél jobban szerette volna felvenni azt az öltönyt, és kísérletezni benne. Harry egy igazán remek ember, csak jót tudok róla mondani

– folytatta.

Bár valószínűleg mindannyian szívesen megnéztük volna az énekest Elvis szerepében, Austintól zseniális alakításra számíthatunk, amiről szintén mesélt a rendező.

Austinnal az a helyzet, hogy nem én választottam ki a szerepre. A szerep választotta ki őt, és olyan volt, mintha csak erre született volna. Tulajdonképpen két teljes évig Elvis-ként élte az életét, olyannyira, hogy  a munkálatok befejeztével nehéz is volt számára visszatérni önmagához.

Austin Butler, mint Elvis.

Attól függetlenül, hogy ez a szerep nem Harry-é lett, hamarosan azért őt is láthatjuk a mozivásznon. Szeptember 23-án jelenik meg legújabb filmje, a Don’t Worry Darling, melynek már az előzetese is megérkezett, utána pedig a My Policeman című alkotásban tűnik majd fel. 

És ha ez még nem lenne elég, kicsit több, mint egy hónap múlva élőben is láthatják a magyar rajongók, ugyanis július 13-án Budapestre is elhozza a Love On Tour elnevezésű turnéját.