11 dolog, amit tudnod kell Iggy Azalea-ról

Születésnapja alkalmából gyűjtöttünk össze néhány érdekességet a rapperről!

32 évvel ezelőtt ma látta meg napjaink egyik legnépszerűbb női rappere, Iggy Azalea a napvilágot, akinek nem a 2017-es Sziget Fesztivál lett volna az első alkalma, hogy hazánkba látogasson.

Művésznevének semmi köze a születési nevéhez

Amethyst Amelia Kelly a hivatalos neve, művészneve két egyszerű összetevőből áll: volt kutyájának neve (Iggy), és az utca, melyben laktak (Azalea).

Bandában kezdte

Fiatal korában a szomszédos utcákból összeállt 2 lánnyal, és közösen szerettek volna karriert beindítani. Ez a terv hamar dugába dőlt és Iggy kiszállt a buliból, mert a többiek nem vették elég komolyan.

Abbahagyta a középsulit, hogy Amerikába költözzön

16 évesen döntött úgy, hogy új életet kezd a kevéske félretett pénzéből, melyet főként lakástakarításból szerzett. Erről az élményéről szól a Work című dala is.

Miután táncosa elájult, azt mondták a fülére, folytassa a showt

2018-ban Brazília egyik legnagyobb football eseményének sztárvendége volt, ahol a melegre és fülledt levegőre hivatkozva egyik táncosa a fellépés közben elájult. Azalea fülére annyit mondtak, hogy ne álljon meg, minden rendben. Természetesen nem volt, rövid időn belül félbe is szakadt az előadás.

2013-as Soundos fellépését lemondta

Gondok akadtak az utazás során, így nem érte el a csatlakozását Iggy, amikor a Soundra kellett volna érkeznie. Mivel minden perce be volt táblázva, így a következő járattal már nem ért volna le a Balatonhoz időben, így lemondta koncertjét. Helyette Odett lepte meg a közönséget.

Ő az első fehér női rapper, akinek #1 lett a lemeze

Debütáló anyaga, a The New Classic egészen a #1 pozícióig kúszott fel a rap charton.

A Black Widow-t Katy Perry írta…

…és az eredeti tervek szerint Katy is lett volna rajta hallható Rita Ora helyett.

Ebben a házban nőtt fel

A ház sártéglából épült, édesapja kétkezi munkája.

Utált eladó lenni

Elmondása szerint $7 keresett meg óránként, amikor annyiba került egy szendvics akkoriban. Na meg persze az egész napos állást is utálta.

Születésnapján lett #1 a Fancy

2014-ben a mai napon sikerült felkúsznia a Billboard Hot 100 élére Fancy című dalával, melyben Charli XCX is hallható, ezzel pedig történelmet is írt.

Idén a szomszédos Exit fesztiválon is elcsíphetjük

Július 7-én a szomszédban, a szerbiai Újvidénen lép fel az Exit fesztiválon, melyre ide kattintva szerezheted be a jegyedet.