Teljességgel behálóz az Afterkrū idei első zenéje: a PÓK

Hiphop alapokon nyugvó, klasszikus könnyűzenei stílussal született meg az öttagú, csupa kreatív szellemből álló Afterkrū. Az élőzenében is brillírozó, ígéretes csapat 2022-es első felvétele, a „PÓK” intenzív groove-ok és szintibetétek édes melankóliájának összjátékával érkezik!

A fiúk – név szerint Antal Bence (rap), Benedek Bence (rap-ének), Pető Bence (gitár), Zelei Kristóf (dob) és Szabó Roland (basszusgitár) – az élőhangszeres pop kellemesen oldott stílusjegyeiből építkeznek, szövegeik tökéletes kontrasztként nyúlnak mélyre benne társadalomkritikával, ironikus felütéssel. 2021 őszén érkezett a formáció első, meghatározó négyszámos kislemeze, a ’Nyugta’, amiben a bongorral közös, hatalmas energia-löketű, „STEX” is helyet kapott. Majd idén eddigi legnagyobb sikerként az Akvárium Klub termében be is mutatta a csapat, hogy a színpadra született!

Egy rövid alkotói csendet követően, itt az idei első Afterkrū-szerzemény, a „PÓK”, amely egy új zenei dimenziót nyit a banda eddigi diszkográfiájában benne egy újhullámos trap/pop iránnyal. A frappáns szójátékokkal tarkított track az emberi vágyakozás különféle szempontjait mutatja be:

Tavaly ősszel egy zánkai hosszúhétvégén írtuk a „PÓK”-ot. Ez volt az első alkalom, hogy közösen elvonultunk valahova, hogy együtt alkossunk és szerencsére nagyon termékenyre sikerült. A szöveg alapvetően a vágyakozásról szól, számomra azon belül is karrierről

– osztotta meg a zenekar egyik frontembere, Benedek Bence, aki többek közt a szövegírásért felelt.

A további verzék mögött Antal Bence állt, így mesélt:

Az én részletemnek hatalmas az érzelmi töltete, én a társkeresés oldaláról fogtam meg a vágyakozás témakörét, ami egy nehéz szakaszát foglalja össze az életemnek.

A videóklip a „PÓK” metaforáját viszi vászonra és a vágy három állapotát mutatja be:

Ez talán a legjobban sikerült dalunk megpróbáltuk a klip színvonalát is ehhez hasonlóan egy szinttel magasabbra tenni, ehhez pedig nagyszerű embereket találtunk. Külön kiemelnénk Czömpöl Kristófot, aki rendezőként kreatív ötletekkel és profi hozzáállásával nagyon nagy segítségünkre volt, kicsit elcsépelve mondhatnánk azt is, hogy nélküle ez nem jöhetett volna létre

– mondta el az újdonság zenei alapját kitaláló egyben gitáros-dalszerző, Pető Bence.