Oscar-díjra esélyes dallal jelentkezett Lady Gaga

Íme a Hold My Hand!

Megérkezett Lady Gaga legújabb dala, a Hold My Hand, amivel jó eséllyel száll majd versenybe a jövő évi Oscar gálán. A szerzemény ugyanis a Top Gun: Maverick című akciófilm betétdala, mely május 26-án kerül a mozikba, és főszerepében többek között Tom Cruise-t láthatjuk. Az érzelmekkel teli rock balladában az énekesnő ismét megcsillogtatja az erőteljes hangját, csak úgy, mint az olyan korábbi hasonló slágereiben, a Speechless-ben, a You & I-ban, vagy éppen a Shallow-ban.

Gaga elmondása szerint a dal egy szerelmes levél a világhoz egy nehéz időszak közben és után. A szerzői ő maga és BloodPop voltak, a produceri munkálatokba pedig Benjamin Rice segített be nekik, és már évek óta dolgoztak rajta, tökéletesítették, így nagyon várták, hogy az egész világ hallhassa. A film, amiben hallhatjuk, eredetileg 2019. nyarán jelent volna meg, ám többször eltolták a premiert, többek között a Covid miatt is.

A dalt a zseniális Top Gun: Maverick filmhez írtam, de egyben azoknak az embereknek is szól, akik úgy érzik, soha nem lesznek rendben, soha nem lesz semmi rendben. Az élet a nehéz időszakaimon keresztül tanította meg nekem, hogy bízzak az emberiségben, még akkor is, amikor saját magamban is nehéz bíznom. Amikor magányos és szomorú vagy, amikor távol érzed magad a világtól, önmagadtól, és másoktól, csak fogd meg a kezem. Egy nap lehet, hogy elég erős leszel ahhoz, hogy a sajátodba kapaszkodj

– írta Instagram oldalán.

A popikont egyszer már díjazták az Oscar gálán, méghozzá 2019-ben a Shallow című slágerével, és nem lenne meglepő, ha a jövő évi díjátadón a most megjelent szerzeménnyel is bezsebelne egy szobrocskát.