Botrányba fulladt Doja Cat latin-amerikai látogatása – visszavonul emiatt a zenétől a rapper?

Nem kis perpatvar keveredett a rapper körül a napokban!

Hatalmas botrány alakult ki Doja Cat körül a latin-amerikai látogatása során, ami odáig fajult, hogy a Twitter oldalán bejelentette: számára már halott a zene, és alig várja, hogy visszavonuljon. De hogyan is jutottunk el idáig? Az egész ott kezdődött, hogy a rapper fellépett volna Paraguay-ban egy fesztiválon, azonban a koncert napján hatalmas vihar csapott le az országra, ami olyan árvizet eredményezett, hogy a szervezők kénytelenek voltak lemondani az egész eseményt. A helyi rajongók azonban nem a törölt koncert miatt akadtak ki kedvencükre, hanem amiatt, ahogy a helyzetet kezelte.

Doja ugyanis egy szót sem szólt a szituációról a közösségi oldalain, mi több, állítólag abban az időben, amikor eredeti tervek szerint a fellépése lett volna, egy privát bulit csapott a hoteljében, ahol arra utasította a személyzetet, hogy nem nézhetnek a szemébe. Természetesen lehetséges, hogy ez csak egy rosszindulatú pletyka, amit azért kezdtek el terjeszteni, hogy rossz színben tüntessék fel a rappert, de mindenesetre a helyieknek már a hallgatása a történtekről is kicsapta a biztosítékot.

Pár rajongónak a csalódottsága hamar dühbe ment át, és gyűlölködő kommentekkel, illetve rasszista kifejezésekkel kezdték bombázni az előadót, mert úgy érezték, cserben hagyta őket. A fesztivált megelőző napon, és még aznap is fanok hada állt a hotel előtt, hogy üdvözölhessék kedvencüket, amiről több videó is készült, Doja azonban másnap azt írta Twitter oldalán, hogy amikor elhagyta a szállodát, egyetlen egy rajongó sem várta őt.

Itt aztán csúnya fordulatot vettek a dolgok: rengetegen kezdték támadni a rappert, és azt követelték tőle, hogy kérjen bocsánatot a paraguay-i rajongóitól, mi több, egyesek odáig is elmentek, hogy az ország elsőszámú közellenségévé kiáltották ki. Doja erre teljesen kiakadt, ráadásul olyannyira, hogy azt írta, visszavonul a zenétől. Egy követőjének, aki azt kérdezte tőle, hová lett az alázatosság belőle, ezt válaszolta:

eltűnt, és most már le is szarom. kibaszottul befejeztem, kurvára várom már, hogy eltűnjek, és már arra sincs szükségem, hogy higgyetek bennem. minden halott számomra, a zene is halott, és kibaszott ostoba voltam, hogy valaha is azt hittem, nekem ez menni fog. ez egy kibaszott rémálom

Ez a szar nem nekem való, szóval befejeztem. Vigyázzatok magatokra

– írta egy másik tweetben.

Sajnos a kedves szavak sem hatottak rá még órákkal később sem, ugyanis egy másik rajongójának, aki azzal próbálta vigasztalni, hogy koncentráljon inkább azokra a fanokra, akik szeretik és megértik őt, azt írta:

nem kell semmire fókuszálnom, mert befejeztem

A következő napokban már Brazíliában lépett színpadra a rapper, és saját bevallása szerint – valószínűleg a történtek miatt – az első fellépésen nem nyújtott elég jó show-t a fanoknak, azonban azt ígérte nekik, a másodikra jobban összeszedi magát. Az ígéretét be is tartotta, mi több, a brazil zászlót is meglengette nekik a színpadon, miközben szemmel láthatóan meg volt hatódva a közönség szeretetétől.

Mindenesetre egy darabig még biztosan nem fejezi be a koncertezést, ugyanis a nyáron az Egyesült Államokat járja majd a The Weeknd-del közös stadionturnéján, előtte pedig pár európai fesztivál is be van neki tervezte Svédországban, Írországban, és Lengyelországban – és remélhetőleg ezután sem gondolja majd komolyan a visszavonulást.