Shawn Mendes: néhány évvel ezelőtt nagyon rossz helyen voltam

Őszintén mesél életéről az énekes.

Shawn Mendes második budapesti koncertjéig igaz még 458 napot kell aludni, addig pedig valószínűleg a Wonder: The World Tour nevezetű világturnén pedig már új lemezét is kezünkben tarthatjuk majd, ugyanis TikTokon elég szépen osztja meg a részleteket új dalaiból.

Az énekes a Billboard magazinnal ült le beszélgetni, ahol arról mesélt elsősorban, hogy megtalálta önmagát végre, ebben pedig a spiritualitás és a meditációs segített hosszútávon és jelenleg olyan helyen van, ahol szeretne is lenne. Kiemelte, hogy az elmúlt évek nem voltak számára a legegyszerűbbek, ezért is döntött úgy, hogy beleveti magát az önfejlesztésbe.

Nagyon mélyre kerültem pár évvel ezelőtt.

2014-ben írta alá lemezszerződését jelenlegi kiadójával és csapatával, ez azt jelenti, hogy 14 éves kora óta folyamatosan dolgozik és a szemünk előtt nőt fel. Mendes számára kifejezetten jól jöhetett a COVID okozta szünet, ugyanis eddigi élete olyan volt, mint egy daráló: dolgozik egy adott lemezen, megjelenik, végtelen promóciós körök majd pedig újra vissza a stúdióba. Most, hogy a Wonderrel nem tudta bejárni a világot, úgy fogalmazott, hogy nyomasztó volt, de hasznos.

Szerintem mindenkinek eljön az a pont az életében, ahol úgy döntenek, valami teljesen mással szeretnének foglalkozni. Nekem jelenleg az életemben a spiritualitás nagyobb helyet foglal el, mint azt szeretném.

Annyi biztos, hogy elmondása szerint nem sieti el a dolgokat, hiszen így is van annyi dala, amivel feltöltheti a koncertek dallistáit, de nem lepődnénk meg, hogyha még mielőtt útnak indul, először az Egyesült Államokban, majd Európában is 2023-ban, új zenével jelentkezne, sőt, az is szinte biztos, hogy mire hazánkba ér, egy teljesen új album is a boltok polcaira kerül a Wonder mellett.

Volt, amikor úgy gondolkodtam, hogy csak egy igazán ütős dalt kell írnod és kész. Most viszont olyan zenét csinálok, amilyet én szeretnék hallani és arról énekelni, ami nekem fontos.

Shawn életében óriási változás volt, amikor megjelent Shawn Mendes c. lemezének előfutára, az In My Blood, ugyanis az énekes első alkalommal nyúlt egy kicsit felnőttesebb hangzáshoz és először szerzett inspirációt saját szorongásából, ezt pedig úgy érezte, hogy meg fogja bánni a későbbiekben.

Aznap este, amikor megjelent az In My Blood, úgy éreztem életem egyik legnagyobb hibáját követem el.

Szerencsére nem tette, sőt, mára már teljesen pozitívan nyilatkozik a dalról és elárulta, hogy imádja az erősebb gitáros hangzást popdalokban. Itt külön kitért kollégájára, Olivia Rodrigo-ra, aki szerinte mesterien bánik ezekkel a hangszerekkel.

Imádom a rockos, gitáros hangzást és mára ez nagyon népszerű lett. Csodálatos látni, hogy Olivia Rodrigo ilyen ügyesen használja ezeket.

Ahogy ez az interjúból kiderült, Shawn is szeretne kacérkodni ezzel a hangzással, na meg persze ötvözni a retro, diszkós ütemeket. Olyan emberekkel dolgozik együtt, mint például Mike Sabath, akinek a keze közül került ki például a Little Mix Wasabi c. dala vagy Camila Cabello Don’t Go Yet-je is.

Nagyon sok új zenét szerzek. Sose szeretném abbahagyni az élőben való zenélést, még akkor sem, ha 10 embernek játszok egy bárban. És csak akkor szeretnék nagyobb showkat csinálni, ha a zene amit előadók rajta, autentikus.

Amíg pedig nem lép ténylegesen színpadra kishazánkban, addig nyugodtan frissítgessük TikTok és Instagram oldalát is, hiszen ott osztja meg elsőként a részleteket új szerzeményeiből, mint ahogy azt tegnap is tette.

@shawnmendes

?

♬ original sound – Shawn Mendes

Nekem nem az az első, hogy megváltoztassam a világot. Arról írok, amerre az ambícióim visznek. Szeretném meghálálni, hogy előadó lehet azzal, hogy valami valódit adok magamból a közönségnek.