Visszatérhet még valaha a Julie and the Phantoms? 

Egy évad után ért véget a széria.

2020. szeptemberében debütált a Netflixen a Julie and the Phantoms című sorozat, és a népszerűsége ellenére sokáig nem lehetett tudni, érkezik-e belőle második évad. A streaming platform azonban tavaly decemberben megtörte a csendet és bejelentette a szomorú hírt, miszerint csupán 9 epizód után elkaszálták a szériát. A rajongók természetesen nem igazán örültek ennek, ahogy a készítő sem, aki most a Deadline-nak nyilatkozott a produkció jövőjét illetően. 

A producer, Kenny Ortega elárulta, hogy jelenleg semmiféle folytatás nincsen tervben, azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben visszatérjen, akár más formátumban.

Sajnos jelenleg semmilyen tervünk nincs a folytatásra, de hálás vagyok a Netflixnek, hogy egyáltalán megadták a lehetőséget nekünk. Úgy gondolom, ez az egyik legjobb dolog, amit valaha is készítettem ebben a műfajban, és nagyon büszke vagyok rá. Még akkor is, ha soha többé nem tér vissza, boldog vagyok, hogy megcsináltuk. Remélem, az évek során egyre többen találnak rá, és nézik majd meg 

– mondta.

A mondandója végére azért egy kis reménysugarat odabiggyesztett, hiszen, ahogy fentebb is írtuk, nem akar örökre lemondani a sorozatról. De hogy mit is ért ez alatt pontosan?

Bármi lehetséges. Nem akarok semmi véglegeset mondani. Ha a Netflix a jövőben bármikor folytatni szeretné, vagy bármelyik másik platform, mi benne vagyunk. Akár turnézhatunk is a szereplőkkel, mint egy banda, vagy esetleg film is készülhet belőle.

Amikor bejelentették, hogy nem lesz második évad, a fanok kampányba kezdtek és aláírásokat gyűjtöttek, hogy megmentsék a sorozatot. Bár nem jártak sikerrel, Kenny elmondása szerint nagyra értékeli a próbálkozásukat, hiszen nekik köszönhetően akkor több országban is azonnal az első helyre ugrott a széria a Netflix toplistáján. 

Nagyon szeretném egyszer azt mondani a rajongóknak, hogy az erőfeszítéseik sikerrel jártak, de egyelőre csak annyit mondhatok, hogy nekünk, akik készítették a sorozatot, rengeteget jelentett a kampányuk. 

Remélhetőleg a jövőben lesz még esély a folytatásra, ugyanis Kenny-nek már konkrét tervei is vannak, milyen irányba vinné el a történetet. Bár erről egyelőre semmit nem árult el, megígérte, hogyha egyszer lesz esélye megvalósítani az elképzeléseit, mindent elmond majd, amit terveztek a második évadra. 

Addig is pedig büszkén tekint vissza a szériára, és különösen büszke a főszereplő, még csak középiskolás Madison Reyes-re, aki úgy vágott bele a produkcióra, hogy előtte soha nem járt forgatáson, és stúdióban sem. 

Tulajdonképpen ő keltette életre az egész show-t

– áradozott róla.