Beperelték Dua Lipát: állítólag lopta a Levitating c. dalát

Úgy tűnik, valami mindig van.

68 hete van jelen a Billboard Hot 100-on Dua Lipa egyik legnagyobb slágere a Levitating, melynek egyébként két hét kell és máris rekordot állít fel. De előtte lehet, hogy milliókat kell perkálnia az énekesnőnek.

A tegnapi napon (március 1.) jelentek meg a hírek, miszerint a pop énekesnő, Dua Lipa – aki egyébként 9 hónapig tartó Future Nostalgia Tour-ját nyomja – pereskedik, pontosabban egy reggae banda lopás gyanújával bíróság elé viszi Lipát. Az Artikal Sound System azt nehezményezi, hogy állításuk szerint tudatosan koppintotta le 2017-es dalukat, a Live Your Life-ot. A banda reprezentánsai kommentálták is a helyzetet:

Dua és a csapata hallhatta a dalt 2020 előtt, ekkor kezdték a Levitating munkálatait és kiadtak egy indigós másolatot belőle

Igaz az énekesnő még nem reagált a vádakra, annyi biztos, hogy a banda a dalból szerzett bevétel egy részét szeretné, valamint kártérítést is. Érdekesség, hogy nem csak Dua, de az énekesnő kiadója, a Warner Records és más kollaborátorok neve is olvasható a benyújtott kérelmen.

Az internet népe pedig természetesen munkához is látott, így meghallgathatjuk a két dalt összemosva és eldönthetjük, szerintünk mennyire hasonló.

Lipa egyébként idén elhozza a Future Nostalgia turnéját Bécsbe és Budapestre is, utóbbit a Sziget Fesztivál keretein belül.