Tarolt a Squid Game az idei SAG Awards-on – így festettek kedvenceink a gálán 

3 díjat zsebelt be a sikersorozat.

Tegnap került megrendezésre a 28. SAGA Awards, amely a 2021-es év legkiemelkedőbb filmes és sorozatos alakításait díjazta. A legtöbb díjat, szám szerint hármat a Netflix valaha volt legnépszerűbb szériájának, a koreai Squid Game-nek, vagy magyar címén a Nyerd meg az életed-nek sikerült bezsebelnie: a főhős, Lee Jung-jae a tévés dráma kategóriában legjobb férfi színésznek, míg HoYeon Jung a legjobb női színésznek járó szobrocskát vihette haza, mellettük pedig a sorozat kaszkadőrgárdáját is díjazták. Történelmet is írtak ezzel, hiszen a széria lett az első nem angol nyelvű alkotás, ami díjat nyert a gálán, és még ázsiai származású színészek sem győzedelmeskedtek ezelőtt.

A filmek közül a legtöbb díjat a CODA nyerte, méghozzá kettőt: Troy Kotsur a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, mellette pedig az egész szereplőgárdát is kapott egy-egy szobrocskát a kiemelkedő alakításukért. A filmes kategóriában a legjobb férfi főszereplő Will Smith lett a Richard király-nak köszönhetően, a legjobb női főszereplő pedig Jessica Chastain a Tammy Faye szemei-vel. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a West Side Story Ariana DeBose-za zsebelte be, míg a legkiemelkedőbb kaszkadőrgárdának járó szobrot a Nincs idő meghalni-nak ítélték. 

A legjobb színész a minisorozat kategóriában Michel Keaton lett a Dopesick-kel, a legjobb színésznő pedig Kate Winslet az Easttowni rejtélyekkel. A vígjátéksorozat kategóriában a legjobb színésznek járó díjat Jason Sudeikis-nek ítélték a Ted Lasso-val, míg a legjobb színésznő Jean Smart lett a Hacks-szel. A legkiemelkedőbb szereplőgárda a tévés dráma kategóriában az Utódlás lett, a vígjáték sorozatban pedig a Ted Lasso. Az életműdíjjat idén Helen Mirren-t jutalmazták. 

Érdekesség, hogy a jelölések számában A Gucci-ház és a A kutya karmai között vezettek fejenként 3-3 jelöléssel, melyek közül egyet sem sikerült díjra váltaniuk. Mellettük a jelöltek között volt még a Dűne, a Ne nézz fel!, és Selena Gomez legújabb sorozata, az Only Murders in the Building is.

Íme néhány kép a kedvenceinkről a vörös szőnyegről:

Aaron Dominguez
Alexandra Daddario
Andrew Garfield
Evan Peters
Hailee Steinfeld
Hoyeon Jung
Jamie Dornan
Jared Leto
Jennifer Hudson
Kim Joo-ryoung
Lady Gaga
Laverne Cox
Lee Jung-jae
Oscar Isaac
Selena Gomez
Vanessa Hudgens
Will Smith és Jada Pinkett Smith