7 dolog, ami eredetileg teljesen más lett volna az Eufória 2. évadában

Többször is átírták a forgatókönyvet a munkálatok alatt.

Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy az Eufória napjaink legnépszerűbb sorozata. Jelenleg is fut a második évad, melynek már a legelső része rekordnézettséget produkált, majd a hatodik résznek még ezt is sikerült túlszárnyalnia, és a rajongók legnagyobb örömére már az is biztos, hogy lesz 3. évad. Remélhetőleg arra nem kell majd annyit várni, mint a mostanira, ami majdnem két éves csúszással érkezett meg a koronavírus járvány miatt.

Nem meglepő módon ez idő alatt többször is módosult a forgatókönyv, így mostmár egy teljesen más sztorit nézünk, mint amit a készítő, Sam Levinson eredetileg tervezett. Ezt Zendaya is megerősítette a The Cut-nak adott interjújában, ugyanakkor hozzátette: jobb is, hogy azok a szálak, amiket kihagytak, nem kerültek bele az új részekbe. Na de mik is ezek? Összeszedtünk 7 dolgot, amiben a második évad eleinte teljesen más lett volna. Vigyázat, a cikk spoilereket tartalmaz! 

1. Kat és az étkezési zavar

Az már a második évad elején is feltűnt a rajongóknak, hogy Kat lényegesen kevesebbet szerepel az új részekben, mint az első évadban, ez pedig egy állítólagos bennfentes szerint nem véletlen. A forrás ugyanis elárulta, hogy a karaktert alakító Barbie Ferreira és a készítő, Sam Levinson csúnyán összebalhéztak forgatás közben, olyannyira, hogy a színésznő egyeszerűen elviharzott a helyszínről, ennek következtében pedig Sam rengeteg jelenetét kivágta. Hogy min vesztek össze?

Állítólag az eredeti történet szerint Kat étkezési zavarral küzdött volna az évadban, Barbie, aki a való életben teljes mellszélességgel kiáll a testpozitivitás mellett, pedig úgy érezte, ez a szál nem fér bele az értékrendjébe. Bár ezeket a pletykákat egyetlen hivatalos forrás sem erősítette meg, a színésznő a The Cut-nak nyilatkozott arról, miért láthatjuk ennyire keveset a képernyőn:

Kat utazása ebben az évadban egy kicsit bennsőségesebb, a nézők számára egy kicsit rejtélyesebb. Titokban sok-sok egzisztenciális válságon megy keresztül, amik miatt egy kissé be is golyózik.

Valószínűleg az is ennek köszönhető, hogy ennyire furcsa módon szakított Ethannel.

2. Így került volna Jules-hoz a szexvideóját tartalmazó lemez

Valószínűleg mindenki lélegzetvisszafojtva nézte azt a jelenetet, mikor Nate piszolyt fogott a saját, és Maddy fejéhez is, hogy kicsikarja belőle, hol is van a lemez, amin az apja, Cal, és Jules szexvideója van. A Maddy-t alakító színésznő, Alexa Demie elmondása szerint ez csak egy volt a sok opció közül, amik felmerültek, hogy milyen módon kerüljön Jules-hoz a CD, azonban ő jobban szerette volna, ha nem ezt a megoldást választják.

Eredetileg én adtam volna neki a lemezt egy cetli kíséretében, amin az állt volna, hogy “szerintem ezt szeretnéd, ha nálad lenne”. Nem mondtam volna el neki, kitől van, csak odaadtam volna neki, ami szerintem egy kedves megoldás lett volna. Egy részem nagyon szerette volna, ha így maradnak a dolgok, de végső megoldás sokkal drámaibb lett, és tovább halad tőle a történet

– nyilatkozta az Entertainment Weekly-nek.

Hozzátette, hogy szerinte a karaktere mindig is Jules érdekeit tartotta volna szem előtt, még úgy is, hogy a kezében volt a lehetőség, hogy bosszút álljon az exén, Nate-en.

3. Laurie és a pedofília

A különösen felkavaró ötödik részben kiemelt szerepet kapott Rue drogdílere, Laurie, aki ezt megelőzően azzal fenyegette, hogyha nem kapja meg a pénzét a drogokért cserébe, nagyon beteg embereknek fogja majd eladni őt. Szerencsére erre nem került sor, azonban eredetileg lett volna egy jelenet, aminek a színésznő, Martha Kelly szerint elég durván pedofil beütése volt, és ezért kényelmetlenül érzetve volna magát, ha azt le kell forgatnia.

A szóban forgó jelenet az, amikor az elvonási tünetekkel küzdő Rue megjelenik a díler házában, és drogokért könyörög neki.

Amikor Rue a kádban fekszik, és Laurie morfin injekciót ad neki, az a forgatókönyvben sokkal durvább volt. Eredetileg Laurie vetkőztette volna le, és segítette volna be a kádba – az egésznek undorító, pedofil beütése volt

– mesélte a Variety-nek.

Annak ellenére, hogy Martha számára kényelmetlen lett volna a jelenet felvétele, nem szólt erről a készítőnek, Samnek, mert nem akart szembemenni az ő elképzelésével. Szerencséjére nem is kellett, hiszen Sam magától döntött úgy, hogy a történések nagyobb részét a nézők képzeletére bízza.

4. Samantha eredetileg csak egy részben szerepelt volna

A második évadban több új szereplőt is megismerhettünk, köztük Samantha-t, egy gazdag, kertvárosi anyukát, akinek Maddy bébiszitterkedik. Az alapgondolat az volt, hogy Maddy idősebb és bölcsebb kiadását testesíti majd meg, és eredetileg csak egy epizód erejéig találkozhattak volna vele a nézők, azonban olyan jól működött a kémia Minka Kelly és Alexa Demie között, hogy Sam úgy döntött, ebből többet szeretne kihozni.

Minka a Vanity Fair-nek mesélt erről – és hogy mennyire gyorsan változik a forgatókönyv a munkálatok alatt? A két színésznő a medencés jelenetük felvételének reggelén kapták meg az új változatot. Arról nem árult el sokat, hogy eredetileg mi történt volna közöttük, azt viszont igen, hogy, amikor Maddy segít neki kibújni a ruhájából, a tervek szerint meztelen lett volna, ő azonban nemet mondott rá.

Sam úgy gondolta, érdekes lenne, ha a ruhám a földre hullott volna. Az volt az első forgatási napom, és nem éreztem volna magam kényelmesen, ha ott állok egy szál semmiben. Mondtam neki, hogy szeretném felvenni a jelenetet, de szerintem magamon tarthatnánk a ruhát, ő pedig gondolkodás nélkül rávágta, hogy persze! A végeredmény gyönyörű lett, pont olyan, amilyennek elképzelte. 

5. Cassie többet lett volna félmeztelen

Egyeseknél így is kicsapta a biztosítékot, hogy a Cassie-t alakító Sydney Sweeney mennyiszer vetkőzik le az új részekben, eredetileg pedig még ennél is több ilyen jelenet lett volna a második évadban, azonban a színésznő lebeszélte róla Samet.

Voltak pillanatok, amikor Cassie félmeztelen lett volna, de mondtam Samnek, hogy szerintem itt nincs rá szükség, ő pedig azt válaszolta, oké, akkor nem kell

– mesélte a színésznő a The Independent-nek.

Hozzátette, hogy a készítő mindig hallgatott a kéréseire, és soha nem érezte úgy, hogy rá akar erőltetni olyan dolgokat, amiket ő nem szeretne.

Ha valamit nem akartam megcsinálni, azt nem kellett.

6. Cassie és Nate vitája

A negyedik epizódban a Cassie-t megszemélyesítő Sydney Sweeney és a Nate-et alakító Jacob Elordi heves vitába bonyolódik, ami az eredeti tervek szerint nem is lett volna annyira heves. A színésznő a The Cut-nak mesélt erről:

Jacobbal eljátszottuk a jelenetet úgy, ahogy meg volt írva, de azt éreztük, ebből sokkal többet lehetne kihozni.

Sam vevő volt az ötletre, és egy igencsak drámai, 5 oldalas párbeszédet kerekített belőle – ezt láthatjuk a végső változatban is.

7. Rue kilátástalan helyzete

Bár Rue helyzete már a kezdetektől fogja szívszorító volt, Zendaya elmondása szerint még ennél is durvábbra tervezték. Eredetileg ugyanis, mikor az évad felénél teljesen a padlóra került, nem is állt volna fel onnan, a munkálatok közepén azonban a színésznő és Sam úgy döntöttek, megváltoztatják a történetet, hogy egy kis reménysugarat vigyenek az évadba.

Az évadzáró teljesen más lett volna, de aztán forgatás közben Sammel úgy gondoltuk, hogy nem hagyhatjuk így Rue-t. Muszáj volt egy kis reményt vinni bele. A nyolcadik részben jön egy kis megváltás. Szerintem Rue megérdemli, és mindenki más is, aki hasonló dolgokkal küzd 

– árulta el az Entertainment Weekly-nek.

Az évadzáróra még egy kicsit várnunk kell, egészen pontosan egy hetet, a 7. rész viszont már itthon is elérhető az HBO Go-n.