Így tudod élőben nézni a ma esti Brit Awards-ot + a fellépők teljes listája

Többek között fellép Anne-Marie, Ed Sheeran, és Adele is!

Immáron 42. alkalommal rendezik meg az Egyesült Királyság legnevesebb zenei díjátadóját, a Brit Awards-ot, és ahogy minden évben, idén is látványos fellépésekre számíthatunk. A gálának a londoni O2 aréna ad otthont, a műsorvezetője pedig a humorista Mo Gilligan lesz. A jelöltek teljes listáját ide kattintva éred el.

Ahogy mindig, a szervezők most is gondoltak a nemzetközi rajongókra is, így a magyar idő szerint este 9-kor kezdődő show-t nem csak az Egyesült Királyságban lehet majd nézni élőben, hanem világszerte is a YouTube csatornájukon:

És hogy kik lépnek színpadra az est folyamán? Bár Doja Cat-nek sajnálatos módon le kellett mondania a fellépését a Covid okozta nehézségek miatt, ettől függetlenül is erős a lista:

Adele

Nemrég a Las Vegas-i rezidenciáját kénytelen volt az utolsó pillanatban lemondani, a Brits színpadán viszont már biztosan ott lesz Adele, aki, ahogy számítani lehetett rá, ismét az egész világot leigázta legújabb, 30 című albumával. Az idei díjátadón összesen 4 jelölést sikerült bezsebelnie az év brit albuma, az év brit pop/r&b előadója, az év brit előadója, és az Easy On Me című slágerével az év brit dala kategóriákban.

Anne-Marie, KSI, Digital Farm Animals

A brit énekesnő tavaly dobta piacra várva várt második stúdióalbumát, a Therapy-t, melynek az első kislemeze, a KSI-jal és Digital Farm Animals-szel közös Don’t Play hazájában hatalmas sikert aratott, és mára már a platina minősítést is elérte. Ezt a dalukat adják elő közösen a gálán, és izgulhatnak is, ugyanis egy díjra is esélyesek vele, méghozzá az év brit dala kategóriában.

Ed Sheeran

A tavaly novemberi, Budapesten tartott MTV EMA-t is megjárt énekes 4 kategóriában is versenybe száll az este folyamán, ezek pedig: az év brit pop/r&b előadója, a év brit előadója, az év brit albuma a tavalyi = című lemezével, és végül, de nem utolsó sorban az év brit dala a Bad Habits slágerével. 

Holly Humberstone

A 22 éves énekesnő a tavalyi év egyik legígéretesebb brit felfedezettje, így nem csoda, hogy a díjátadó neki ítélte a Rising Star díjat. Novemberben érkezett meg az első EP-je, amit már a kiadóján keresztül jelentetett meg The Walls Are Way Too Thin címmel, legújabb dalát, a London is Lonely-t pedig pár hete kaptuk meg. 

Liam Gallagher

Az Oasis egykori énekese már valódi veteránnak számít a Brits-en, hiszen az egykori bandájával 17 jelölésből 6-ot sikerült díjra váltani, szólóban pedig eddig egy jelölést zsebelt be. 

Little Simz

A 27 éves rapper már több, mint egy évtizede tevékenykedik a zeneiparban, ám hazájában, Angliában az igazi áttörés csak tavaly érkezett el számára. Legutóbbi, összességében negyedik albuma tavaly jelent meg Sometimes I Might Be Introvert címmel. Az idei gálán ő az egyik előadó, akinek a legtöbb jelölést sikerült bezsebelnie, szám szerint négyet az év brit előadója, az év új előadója, az év hip-hop/rap/grime előadója, és az év brit albuma kategóriákban. 

Dave

A 23 éves rappernek Adele-hoz, Little Simzhez, és Ed Sheeranhez hasonlóan szintén 4 kategóriában sikerült jelölést bezsebelnie, ezek pedig az év brit albuma a legutóbbi, We’re All Alone in This Together című korongjával, az év brit dala a Clash című kislemezével, az év brit előadója, és az év hip-hop/rap/grime előadója.

Sam Fender

A zenész számára nem idegen a díjátadó, ugyanis 2019-ben ő nyerte a Rising Star (akkori nevén még Critics’ Choice) díjat, amit idén Holly Humberstone, egy évre rá, 2020-ban pedig a legjobb új előadó kategóriában jelölték. Idén nem aprózta el a dolgot, és egyből 3 kategóriában is ringbe száll, ezek pedig az év brit előadója, az év brit rock/alternatív előadója, és az év brit albuma a tavalyi, Seventeen Going Under című korongjával.