Dua Lipa: nem ilyen zenére számítanak az emberek tőlem

Érkezik az énekesnő harmadik lemeze.

2020-ban jelenet meg a mára már legendássá vált Future Nostalgia című lemeze, a hamarosan Bécsben és a Szigeten is fellépő Dua Lipának. Az énekesnő gőzerővel próbál a hetekben kezdődő világturnéjára, emellett pedig új lemezén dolgozik, sőt a Service95 nevezetű projektjén is munkálkodik folyamatosan – például podcasteket vesz fel, olyan vendégekkel, mint CL vagy Elton John.

De hát valószínűleg a világot az érdekli a legjobban, mi követi az igazán népszerű és mesteri második lemezét, amivel mondhatni sikerült visszahoznia a ’80-as, ’90-es évek diszkóját és újra divatossá tenni azt.

Mint kiderült már korábban is, Dua teljesen tisztában van azzal, mit szeretne következő lemezével elérni. Igaz, a hangzással még csak kísérletezik és keresi a tökéletes összetevőket, de a munka egy része már készen van.

A dalszövegek nagy része készen van: kezd összeállni az egész. Sok dalt felvettem már. Van egy kép a fejemben. Sőt, egy név is, szerintem – egyelőre. Jó kísérletezni. Mindig is popzenét fogok csinálni, de ennek van egy sajátos hangzása, ami tök izgalmas és úgy érzem, hogy elmozdulok ezáltal a Future Nostalgia-tól. Még nagyon kezdetleges, szóval meglátjuk, hogy halad a folyamat.

Sőt, azt is megtudhattuk, hogy tényleg kiszámíthatatlan Lipa, ugyanis szerinte egyáltalán nem azt kapják majd a hallgatói, mint amire számítanak. Lehetséges, hogy a Future Nostalgia – The Moonglight Editionön helyet kapott dalok már egyfajta előszele voltak a hangzásváltozásnak?

Valószínűleg nem ezt akarják a fanok hallani, de nem siettetem magam.

Dua, mint tudjuk, hosszú időn keresztül Anwar Hadiddal járt, így extrán nagy figyelmet kapott mindennapi élete is. De erről például az énekesnő nem beszélt szívesen és a reprezentánsai sem nyilatkoztak erről.

Amire rájöttem az idő múlásával, az az, hogy az emberek valójában milyen keveset tudnak. Már dűlőre jutottam azzal, hogy az emberek azt gondolnak, amit csak szeretnének, de igazán senkinek sincs fogalma arról, mi történik a zárt ajtók mögött.

A köröm igazán szűk, a családom és a barátaim a földön tartanak, és megadják azt a kényelmet, hogy nem minden kerül ki a nyilvánosságba, vagy vesz el a magánszférádból.

Lipa nem pihen: mint feljebb is említettük, turné, fesztiválok, új lemez, forgatások, felvételek és saját projektek is várnak rá a következő hónapokban. De úgy gondolja, hogy ez nem para számára, ugyanis egyszerűen nem tud megállni.

A kemény munka belém van nevelve. Nem tudom pontosan mi ez, de úgy érzem, hogy bármikor kihúzhatják a szőnyeget a lábam alól, ha nem dolgozok keményen.

A Wall Street Journal még a legendás Elton Johnt is megszólaltatta, mégpedig megállíthatatlan Cold Heart c. daluk apropóján.

Amikor együtt dolgoztunk, teljesen el voltam ájulva, hogy Dua Lipa milyen profi. Felkészülten érkezett és csodás volt vele énekelni. Megvan a kiállása – elegáns és szofisztikált, ami a fiatalságában rejlik

– mondta Elton John az énekesnőről.