Itt az eddigi legőszintébb Years & Years album

Most már szólóban nyomul Olly.

Night Call a Years & Years első olyan lemeze, amely Olly Alexander frontember szólóprojektjeként jelent meg: a formáció 2021 márciusában jelentette be, hogy az énekes a jövőben egyedül folytatja majd a közösen megkezdett utat. 

Talán ennek is köszönhető a korábbiaknál is személyesebb hangvétel: a 11 dalt végighallgatva sok mindent megtudhatunk Olly sérelmeiről, vágyairól, arról, hogy mi teszi őt boldoggá. A klasszikus poplemezektől eltérően itt alig esik szó szerelmi bánatról, a hagyományos balladák száma pedig közel nulla. Jócskán teret kap viszont a hatalmi játszmák témája, az, hogy hogyan tudjuk úgy magunkhoz ragadni az irányítást, hogy közben elhitetjük magunkról, hogy mi vagyunk az alárendelt fél. Ez érezhető az előfutárként megjelent dalokból is: a Startstruck és a Galantisszal közös Sweet Talker hasonló szituációkról szólnak. 

Olly szerint pedig az album borítója is ezt sejteti, amelyen sellőként pózol:

Szerettem volna azonosulni ezzel a csodálatos teremtménnyel, aki férfiakat csábít a halálba egész egyszerűen azért, mert rossz helyen keresi az örök szerelmet. Több olyan dal is felkerült a lemezre, amik különböző random történetek vagy emlékek füzérei, férfiakról, akikkel összesodort az élet 

A Night Call zeneileg is felszabadultabb és sokrétűbb a korábbi Years & Years anyagoknál: az énekesre nagy hatással volt a ’80-as évek diszkója, a French House, valamint az Ez bűn című sorozatban alakított karakterének, Ritchie-nek a stílusa is. Könnyen elmosódnak a határok a hedonista fantáziák és a karanténvalóság között, Olly Alexander szerint ugyanis

Folyamatosan ugyanaz a négy fal vett körül. Az egyetlen örömforrásom a zene volt, így hát gondoltam, hogy akkor ebből hozom ki a legtöbbet!

A Years & Years két nagysikerű albumot jelentetett meg korábban, 5 Brit Award-jelölést kapott, összesen 4.4 milliárd streammel büszkélkedhet, fellépett többek között a Sziget fesztiválon és a Glastonburyn is.