A görög mitológia inspirálta AURORA új albumát

The Gods We Can Touch (Az istenek, akiket megérinthetünk) egy elegáns, földöntúli, de mégis provokatív album szégyenről, vágyakról és erkölcsről, amelyet valóban áthat a görög mitológia: a 15 dal mindegyikében egy-egy istenséget és egy-egy emberi problémát ismerhetünk meg AURORA előadásában.

Az alternatív vonalat képviselő, a 2016-os Szigetet is megjárt Aurora 16 éves korában dobta piacra első kislemezét, a debütáló albumára, mely az árulkodó All My Demons Greeting Me As a Friend címet kapta. Azóta már énekelte a Jégvarázs 2.egyik betétdalát, megajándékozta a rajongóit egy kétrészes projekttel és idén a Campus Fesztivál egyik főfellépője is lesz.

Az emberek és az istenek közötti spirituális átjáró egy nagyon bonyolult dolog. Jó kezekben a hit csodákra lehet képes: gyógyíthat, melegséggel tölthet el. Rossz kezekben viszont háborúk és halál megidézője lehet. Mindig is borzasztóan zavart az az eszme, miszerint értéktelennek születünk, és ahhoz, hogy értékessé váljunk, el kell nyomnunk magunkban azokat az erőket, amelyek igazán emberivé tesznek minket. Nem hibátlanná, nem tökéletessé, csak emberivé. Vajon megtalálhatjuk magunkban az isteni kvalitásokat úgy, hogy közben továbbra is kötődünk és vonzódunk a földi csodákhoz? Azt hiszem, ezért is áll hozzám ennyire közel a görög mitológia, a régi idők isteneinek a története, akik a maguk tökéletlenségükben voltak tökéletesek: istenek, akik nem érinthetetlenek

mesél a norvég énekesnő arról, mi inspirálta harmadik albumát. 

Az előfutárként is megjelent Cure For Me például arról szól, milyen könnyen elbizonytalanodunk saját magunkban:

Néha úgy érzem, mindenki arról próbál meggyőzni, hogy nincs igazam – és sajnos gyakran sikerül is nekik. Rémisztő belegondolni, milyen könnyen elhisszük magunkról, hogy valóban túl érzelmesek és furcsák vagyunk, vagy egyszerűen csak nem elég jók. Itt az ideje kizárni ezeket a hangokat!

Nyár óta egyébként több ízelítőt is kaptunk az albumról: a Cure For Me mellett a Heathens, a Giving In To The Love, az Everything Matters és az A Dangerous Thing című dalokat is kiadta az énekesnő, a rajongók legnagyobb örömére. 2021 egyébként abszolút AURORA éve volt: 2015-ös, Runaway című száma borzasztóan felkapott volt TikTokon, valószínűleg ennek is köszönhetően lépte át a Spotify-csatornájára feliratkozottak száma a kétmilliót.

The Gods We Can Touch a mai naptól elérhető minden digitális platformon, valamint a boltokban. AURORA 2022. január 25-én online lemezbemutatót is tart: az A Touch Of Divine-ra jegyek itt kaphatók