Ilyen egy tökéletes popdal: összeállt Griff és Sigrid

Íme a Head on Fire!

Meg is érkezett az idei év első nagyszabású kollaborációja, méghozzá Griffnek és Sigridnek köszönhetően. A két énekesnő első közöse, a Head on Fire egy pörgős, könnyed, de mégis motiváló, 80-as évek inspirálta pop szerzemény, amelyhez egy videót is kaptunk.

A klipben a páros egy üres, elhagyatott színházban okoz egy kis galibát, például a dal címéhez hűen poroltóval locsolják egymást, vagy éppen próbababákkal táncolnak.

Arról az érzésről szól a dal, mikor megismerkedsz valakivel, és hirtelen az egész életed a feje tetejére áll. Nem is tudsz másra koncentrálni, csak arra a bizonyos személyre

– mesélte Sigrid.

A tavaly Budapestet is megjárt brit Griff és a norvég énekesnő a londoni divathéten találkoztak először – egy szelet pizza felett – és azonnal egy jó barátság kezdett el alakulni közöttük. A következő hetekben már együtt vonultak stúdióba, ahol először csak az életről beszélgettek, majd megszületett a közös dal ötlete is.

Griffnek elmondása szerint egy álma vált valóra a kollabbal:

Mindig is hihetetlenül felnéztem Sigridre, amiért ennyire erőteljes és hiteles popzenével robbant be, ráadásul nagyon fiatalon. Rettentően boldog voltam, mikor kiderült, hogy szeretne velem dolgozni. Először csak együtt lógtunk, aztán összehoztuk a Head on Fire-t.

És ha már együtt stúdióztak, Sigrid részt vett Griff Against The Clock YouTube-sorozatában is, melynek a lényege, hogy egy órájuk van, hogy egy másik előadó dalát áthangszereljék, majd pedig elő is adják azt. A páros Holly Humberstone Scarlett című szerzeményét választották, a végeredmény pedig, csak úgy, mint a közös daluk, tökéletes lett:

Griff egyébként tavaly dobta piacra debütáló mixtape-jét One Foot in Front of the Other címmel, Sigridnek pedig hamarosan érkezik a második stúdióalbuma, melyről már két kislemez is megjelent, a Mirror és a Burning Bridges.