Dua Lipa ezt a slágerét csinálta egy éjszaka alatt

Dua Lipa jött, látott és győzött Future Nostalgia lemezével, na meg persze az okos promótálással és marketinghúzásokkal, ugyanis lassan már 2 éve tart ez a korszaka az énekesnőnek. Aratott a Don’t Start Now, óriásit ment a Break My Heart, élete egyik legismertebb slágere lett a Levitating, világrekordot döntött online koncertjével, most pedig gőzerővel készül turnéjára, amit eredetileg 2020-ban tartottak volna meg, de ha minden jól megy idén már láthatjuk a szomszédos Bécsben is, sőt a Sziget Fesztiválon is.

Andrew Watt beszélgetett az Uproxx-szal, legnagyobb slágereiről az elmúlt évekből. Szó esett Justin Bieber Peaches c. szerzeményéről, a frissen szétment Camila Cabello és Shawn Mendes szerelmes slágeréről, a Senoritáról és persze Dua egyik legnagyobb slágeréről is. Megtudtuk, hogy hogyan álltak neki a közös munkának, és azt is, hogy először nem találták annyira a közös hangot.

Akármikor is dolgozom egy előadóval, mindig megpróbálok felvenni pár riffet, ami a dal gerince lesz, hogy onnan tudjunk kezdeni. Megmutattam ezeket neki, végighallgatta és azt mondta, hogy ezt nem érzi sajátjának és, hogy hadd mutasson meg néhányat, amit ő csináltam.

Mivel nem igazán jöttek át a mutatott dolgok Lipának, ezért ő maga mutatott rövid részleteket, hogy milyennek is képzeli el a tökéletes dalt a lemezre. Andrew pedig megértette, hogy az énekesnő tudja mit szeretne és azt is, hogy hogyan valósíthatnák azt meg.

Felvettem a ritmust, és olyat csináltam, ami nekem már elég funky és azt mondta rá, hogy imádja. A dallamok csak úgy áradtak belőlünk.

Kevés az olyan alkalom, hogy egy akkora sláger, mint a Break My Heart ilyen rövid idő alatt szülessen meg, de nem kellett több egy éjszakánál. Felvettek mindent, ami ahhoz szükséges, hogy összerakják a dalt, ahogy ők elképzelték és meg is tették ott helyben.

Nem történik ilyen sokszor, de az a dal egy éjszaka alatt íródott, lett felvéve hozzá minden elem és lett elkészítve. Teljesen bezsongtunk és szerintem jól sikerült. Annyira magabiztos volt, hogy teljesen új szintre emelte az alkotást. Amikor egy előadó tudja, hogy mit akar, van egy elképzelése, akkor a határ a csillagos ég.