Ilyen zenét csinál Ross Lynch a Sabrina hátborzongató kalandjainak színésze

Ismerős a The Driver Era két tagja? Nem véletlen, hiszen mind a kettőjüket előtte már hallhattuk zenélni, mégpedig az R5 nevezetű zenekarban, ami majdnem hívható egy családi projektnek, ugyanis Ross, Riker, Rocky és Rydel Lynch mellett Ellington Ratliff volt látható és hallható benne. 2018-ban jelentették be, hogy Ross és Rocky kiválnak a bandából és külön projektbe kezdenek, ez pedig a The Driver Era.

Míg Rocky főként csak zenei pályafutásáról híres, addig Ross sok helyen tűnt már fel és színészi tudását is megcsillogtatta az évek során. Például főszerepet kapott a Netflix saját gyártású Sabrina hátborzongató kalandjai c. sorozatban, ahol Harvey-t hozta a képernyőn, emellett láthattuk az Austin és Ally c. Disney sikersorozatban, természetesen Austin szerepében, sőt a Tengerparti Tini Mozi főszereplője is volt. A duónak eddig kettő korongja jelent meg, debütáló anyaguk 2019-ben X címmel, míg 2021 októberében második lemezük is napvilágot látott Girlfriend címmel. Utóbbit egy európai turné támogatta volna idén tavasszal, de sajnos ezt el kellett tolniuk későbbre.

A srácok a MOOD magazinnal ültek le beszélgetni, ahol a kezdeti nehézségeken át szinte mindenről volt szó. Mind a két srác 13-14 éves volt, amikor belecsöppentek a zeneiparba és a popszakmába, így életük nagy részét a művészet tette ki. Ezalatt azt is megtanulták, hogy a jó munkához idő kell.

A legrégebbi dal, ami felkerült a lemezre, azt még a régi bandánk egyik házában kezdtük el. Azt hiszem 2017-ben, de ez a mi munkafolyamatunk, folyamatosan zenéket szerzünk. Aztán, valahogy összeáll a kép. Néha csak úgy szembe jön velünk és feleszmélünk, hogy: Ó, itt egy dal amit még a Ranchban írtunk.

Azt is megtudhattuk a háttérben, hogy nagyon kevés olyan dalt készítenek, ami aztán a felejtésbe merül, ugyanis ha befejezik, így vagy úgy napvilágot lát.

Nagyon vicces, de szinte sose hagyunk ki egy dalt [a lemezeinkről]. Ha úgy van, csak szimplán nem fejezzük be. Amit befejezünk, azt meg is jelentetjük.

Furcsa, de ha nem lett volna a koronavírus járvány, biztosan nem születik meg ilyen hamar új lemez a srácoktól, ugyanis alig töltöttek együtt időt az elmúlt években. De a járvány új utakat nyitott meg előttük és megadta nekik az esélyt, hogy újra együtt töltsenek egy rövidebb időt, ahol újra alkotni tudtak.

Az időbeosztásunk más, Ross általában forgat valamit. Aztán mindig úgy vagyunk vele, hogy jó akkor próbáljunk, jó most van 3 hetünk egy dalra/lemezre. Gyerünk. Igazán hektikus az egész. A járványhelyzetnek köszönhetjük, hogy volt időnk egy új lemezt csinálni.

Ross és Rocky nagyon fontosnak tartják a videókat a dalokhoz, ugyanis az vizuálisan is megjelenítik az elképzeléseiket és teljesen új helyre emeli a dalokat, melyek kaptak egy-egy kisfilmet.

A srácok az interjú ideje alatt még javában készültek turnéjukra, mellyel bejárták volna az Egyesült Államokat, Európát és Dél-Amerikát is, köztük egyébként a szomszédos Bécsbe is ellátogattak volna. Ezt most egy kicsit szünetre helyezték, ugyanis a vírus jelenlegi terjedése miatt újra lehetetlen turnézni… De nem maradnak el a bulik, csak új időpontban lesznek megtartva, szerencsére az államokban sikerült probléma nélkül megtartaniuk minden koncertet.

Különböző érzések keringenek bennem. Az egyik felem azt mondja, hogy úristen mindjárt turnézunk, a másik pedig, hogy jólvan, odarakjuk magunkat. Mindig megvannak ez a vegyes érzelmek.

A The Driver Era egyértelműen legutóbbi lemezükkel, a Girlfriend-del nagyot alkotott: megmutatták önmagukat a világnak a személyes történeteken és dalszövegeken keresztül. Saját magukat adták a korong elkészítése közben, illetve valamilyen szinten egymásra is voltak utalva, hiszen az egész az otthoni stúdióban készült. Remélhetőleg hamarosan tényleg útra tudnak kelni a kontinensünkön is és ha úgy van, beszorítanak egy budapesti koncertet is az egyébként teli naptárukba.