Új köntöst kapott a Dalfutár népszerű dala

Hajós András népszerű zenei műsora a Dalfutár év elején zárta a 6. évadát. Számtalan ismert és kevésbé ismert tehetséget hozott már össze ez a műsor. A műsor célja, hogy a zene elkészítői ne tudjanak semmit egymásról és csak a felvétel napján találkozzanak. A zeneszerző által kreált alap először a dalszövegíróhoz jut el, majd a már szöveggel ellátott dalt a producer dolgozza fel, utoljára pedig az énekeshez jut el.

2020-ban került egy csapatba Rácz Gergő,Tariska Szabolcs, Fekete-Kovács Kornél és Vitáris Iván. Ez volt az első és eddig az egyetlen alkalom, amikor a producer egy big band-el közösen készítette el a hangszerelést.
A műsorban elhangzott eredeti verzió:

Rácz Gergő, a dal szerzője a műsor után rendszeresen játszotta saját koncertjein önállóan és az Ivan & the Parazol énekesével, Vitáris Ivánnal a dal eredeti énekesével együtt is. Gergő elmondta, kicsit sajnálja, hogy nem a saját dala lett, ezért újra dolgozni kezdett rajta és új köntösbe öltöztették az „Idő van eladó” című dalt.

Amikor megírtam ezt a dalt, kicsit azt éreztem, kár, hogy nem az enyém. Végül a miénk lett és nagy utat járt be. ? Nagy köszönet a Dalfutárnak és Hajós Andrásnak, aki összehozott minket! A műsorból már tudjátok, hogy Tariska Szabolcs sorait Vitáris Ivánnal közösen szólaltatjuk meg – külön öröm, hogy csatlakozott hozzánk a nagyszerű Random Trip csapata, akikkel közösen nyerte el végső formáját az Idő van eladó. Köszönjük Dánielfy Gergő munkáját, aki rendezőként segített formába önteni a dalt – és végül, de nem utolsó sorban hálával tartozom nektek, akik szerettétek és a koncerteken mindig kértétek.

– Írta Rácz Gergő facebook oldalán.

Az átdolgozáshoz klip is készült, amit Dánielfy Gergő rendezett.