Szexuálisan túlfűtött volt Years & Years szilveszteri műsora – 179 panasz érkezett a BBC-hez

Túl soknak találták a nézők.

Szilveszter estéjén a BBC műsorán egy majdnem egy órás koncerttel készült a mára már csak szólóban nyomuló Years & Years, aki megtartotta ezt a művésznevet azután, hogy bandatagjai kiváltak, de Olly Alexander néven nem szerette volna folytatni. Ez a program váltott ki indulatokat 179 emberből, akik panaszt is tettek.

A csatorna fogadta is ezeket a panaszokat, mely Olly, Kylie Minouge és a Pet Shop Boys fellépései alatt és után érkeztek be hozzájuk. A reklamálók elsődleges problémája az volt, hogy szexuálisan túlfűtött volt az előadás és olyan dolgokat mutattak, amit nem szabadna. YouTube-on elérhető az egész adás, ahol azon kívül, hogy Olly előadja a dalait, felhívja a színpadra Kylie-t és a Pet Shop Boys-t egy mini dragshowt láthatunk. Egyébként az egész felvételről ment, így ha a csatorna problémát vélt volna felfedezni, valószínűleg kivágták volna a végső verzióból.

Szerencsére a BBC teljes mellszélességgel kiáll Olly és azok mellett, amit támogat – például MTV EMA-n is büszkén mutatta a kezére felrajzol „A család az család” emblémát. A csatorna a következőt nyilatkozta:

Az esemény és a felépítés arra volt hivatott, hogy mindenkit megünnepeljünk. Reméljük, hogy a nézőink nagyobb részének a koncert egy átlagos élmény volt.

A koncert egyébként 11:25-kor kezdődött, ami bőven a 9 órási sávba tartozik, ami csak úgy, mint hazánkban, az Egyesült Államokban is a választóvonal az esti programsugárzásnál.

Olly-t egyébként ez nem állítja meg abban, hogy gőzerővel készüljön harmadik lemezének megjelenésére, melyre jövőhéten pénteken kerül sor. A Night Call hivatalos megjelenése előtt még egy utolsó promóciós kislemezt is bemutatott ma, mégpedig a Sooner or Later személyében.