Jim Carrey is körbetáncolta a nappalit The Weeknd meglepetésalbumát hallgatva

A kanadai énekes, The Weeknd a hét elején jelentette be, hogy új lemezzel érkezik. A Dawn FM egy apokaliptikus utazásra visz: olyan érzést kelt, mintha az autónkban ülnénk, hajtanánk a semmi felé, közben pedig egy olyan rádióadót hallgatnánk, amin kizárólag őrült szintifutamok szólnak. A számok között néha megszólal a műsorvezető is, akinek valahonnan ismerős a hangja – persze, hiszen Jim Carrey az, akivel The Weeknd évek óta jó barátságot ápol.

A két híresség néhány házra lakik egymástól, SMS-ben mutatták be őket egymásnak, és a teleszkópok iránti rajongásuk nagyon hamar össze is hozta őket. Abel Tesfaye elmondása szerint Carrey az egyik legnagyobb inspirációja előadóművészként: a Maszk volt az első film, amit moziban látott gyerekként, és borzasztóan nagy hatással volt rá. Nem csoda, hogy kapva kapott az alkalmon, és előző, After Hours című lemezét már a megjelenés előtt megmutatta neki. Ezt a szokást pedig a Dawn FM-nél is megtartották – Jim Carrey az albummegjelenés előtt néhány nappal egy tweetben a következőt írta:

mély, elegáns, és körbetáncoltam tőle a szobát

– árulta el Jim Carrey.

Az albumra felkerült az augusztusban megjelent Take My Breath is, amelyhez hasonlóan egyedi látványvilágú klip készült, mint amit az After Hoursnál már megszokhattunk. A két lemez egyébként sokban hasonlít egymáshoz – a legnagyobb különbség az, hogy a Dawn FM egy konceptalbum, azaz a lemez összes dala egy összefüggő egészet alkot, a már említett autós utazás tematikáját követve.

Jim Carrey mellett pedig más izgalmas vendégelőadók is feltűnnek a tracklisten: Tyler, The Creator, Quincy Jones és Lil Wayne mind feat-el, vagy teljesen önálló számot kap. A Dawn FM egyelőre nem jelenik meg fizikai hanghordozón. The Weeknd szerint ugyanis nem ez a lényeg, hanem az, hogy egy egyedi zenei élményt adjon a rajongóknak.