Jung Ho-yeon: nem hittem el, ami velem törtét a Squid Game után

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a Squid Game, vagyis a Nyerd meg az életed című Netflix sorozatot, mely a platform legnépszerűbb alkotása lett, mindössze pár hónap alatt. Röviddel megjelenése után 1,65 milliárd órán keresztül nézték a világon a szériát, melynek második, sőt harmadik évada is tervben van. A Vogue most pedig Jung Ho-yeon-nal, aki a sorozatban Kang Sae-byeok karakterét hozza a képernyőre.

A színésznő-modell karrierje tényleg egyik pillanatról a másikra lett olyan amilyen, előtte már-már azon gondolkodott, hogy felhagy a szépségiparral.

Sae-byeok kávézik, őrület, nem? Az egész életem megváltozott egy hónap leforgása alatt.

Ahogy kiderült, a színésznő folyékonyan beszél angolul és koreaiul is, nem esik nehezére a nyelvek közt váltakozva kommunikálni. Nem meglepő az ekkora ismeretség, hiszen a Squid Game egyébként a Netflix legnézettebb sorozata lett, hiszen több, mint 142 millió háztartás nézte az alkotást a debütálás utáni első hónapban.

Ezt pedig a színészek is, köztük Hoyeon is megérezte. 3 hét alatt alig 400 ezerről 15 millióra duzzadt követőtábora Instagrammon, jelenleg pedig 23,8 millióan követik, ezzel pedig a legtöbb követővel rendelkező koreai színésznő díjat is bezsebelte.

Mostanában nincs időm se enni, se aludni.

De mint minden kezdet, ez is nehéz volt. A színésznő elmondása szerint mindig is kitartó volt, de a divat világa nem igazán hozta lázba. Castingokra járt, meghallgatásokon vett részt, majd leszerződött egy céggel.

Gyerekként nem akartam sem modellkedni és a divat sem érdekelt. De mindig is magas voltam és az emberek azt mondták ki kéne próbálnom. Én meg úgy voltam vele, miért ne?

Miután a szerződés megtörtént, szinte egyből a Korea’s Next Top Model-ben landolt, mindössze 19 évesen. A versenyben egészen a második helyig menetelt, majd a sok nyomás és megfelelési kényszer miatt szinte naponta rákeresett a nevére és elolvasta a kommenteket.

Naponta beírtam a keresőbe a nevemet és elolvastam az összes hozzászólást is. Ha 8 embernek tetszett, amit csinálok és kettőnek nem, mindig sírtam miatta… otthon, egyedül.

Állítása szerint ezt a rossz szokását nem sikerült nagyon kigyomlálnia magából.

Még most is nagyon alacsony az önbecsülésem.

Közel fél millió forintot fizetett havonta egy aprócska lakásért, csak azért, hogy beteljesíthesse álmát és ismert legyen.

1500 dollárt fizettem egy apró lakásért. A nap sosem jött fel és szekrényem se volt, szóval a ruháimat fogason tároltam.

Utoljára 2019 decemberében lépett kifutóra a Moschino egyik divatbemutatóján. Keserédes emlék számára, ugyanis ott volt az első alkalom, hogy azt érezte, már nem elég a munkájához.

Ez volt a legfájdalmasabb dolog az életemben. Amikor a tengerentúlon kezdtem modellkedni, minden jól ment először. De ahogy telt az idő, egyre kevesebb munkát kaptam, a márkák akikkel addig dolgoztam, nem érdeklődtem irántam, ez pedig nagyon aggasztott. Ki vagyok? Kérdeztem sokszor magamtól.

Mindig is várta, milyen lehetőségek nyílnak meg előtte és azt is izgatottan várta, milyen megkereséseket kap. A streaming óriásba menekült unalmas, egyedül töltött napjain és estéin – egyébként sosem gondolt volna arra, hogy színészkedjen.

A Netflix volt a legjobb barátom akkoriban.

Majd 2020-ban leszerződött egy színészeket foglalkoztató ügynökséggel, majd nem sokkal később már a Squid Game-ről olvasott, amit körülbelül 10 éve próbálnak megvalósítani. Úgy gondolta, megpróbálja az erős és törékeny női főszerepet – mint tudjuk, sikeresen. A rendező még azt is elárulta, hogy annyira bátortalan volt, hogy alig lehetett hallani a szövegkönyv első felolvasása alatt.

2020 novemberében fejezte be jeleneteinek forgatását a Nyerd meg az életed c. sorozathoz, majd még mielőtt elindult volna a széria, egy csomó meghallgatásra ment el, de mindegyiknek elutasították. Pedig sokat dolgozott azért, hogy kihozza magából a maximumot: angol órákat vett, a hangját is tréningezte, légző gyakorlatokat is tanult be. Majd megjelent a Squid Game és minden a fejetetejére állt.

Egyik napról a másikra lett világhírű. Az első hetekben 4 kilót fogyott, az ételre rá sem tudott nézni, az egész élete kaotikus lett.

Nem tudom miért, de nem ment le étel a torkomon. Teljesen meg voltam zavarodva. Nem hittem el, ami történik. Nem bíztam el magam.

Azóta pedig minden kezd visszaállni a normális kerékvágásba. Legalábbis így, hónapokkal a sorozat bemutatása után. Sőt, még azt is megtudhattuk, hogy még a paparazzik is tiszteletben tartják, ha nem akarja, hogy fotózzák. Helyette egy közös képpel is megelégszenek.

És miújság a sorozat második évadával? Nos, erről nem tudhatunk meg sokat, de elég valószínű, hogy a színésznő is visszatér a második etapra.