10 érdekesség, amit nem tudtál Timothée Chalametről

Velük járt egy iskolába

A színész a New Yorkban található LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts-ba járt, ahova Nicki Minaj, Jennifer Aniston és Ansel Elgort is járt, Chalamet 2013-ban végzett, míg például Elgort 2012-ben.

Timothée hátul, Nicki Minaj elől
Lil’ Timmy Tim

Amikor középsulis volt, csinált csinált egy videót statisztika tanárjának, Statstics címmel – már ekkor is kreatív volt, nem? A videó egyébként 2017-ben, a Szólíts a neveden c. film után lett virális, még Ellen DeGeneres is lejátszott egy részletet beszélgetős műsorában. Ekkor elárulta, hogy hiába volt minden erőfeszítése – csak 3-as fölét kapott a tárgyra.

Szerepelni szeretett volna a Pókember: Hazatérésben

A Los Angeles Critics Association Awards-on 2018-ban vehette át a Legjobb színésznek járó díjat a Szólíts a neveden c. filmben nyújtott alakításáért. Ekkor osztotta meg a nagyközönséggel, hogy tervezett jelentkezni az egyik Pókember filmbe. Igaz, azt nem árulta el, hogy Peter Parker szerepét szerette volna, vagy másét, de találgatni lehet, nem?

Elolvastam kétszer is az anyagot és teljesen megizzadtam közben

– árulta el Chalamet.
A Csodálatos fiú forgatása során tanult meg vezetni

A 2018-as Csodálatos fiúban még úgy is megkapta a szerepet, hogy nem tudott vezetni, hiába ült többször is volán mögé karaktere az alkotásban. 2020-ban derült fény arra, hogy a forgatás során tanult meg vezetni.

Bageleket vitt a rajongóinak

Az V. Henrik c. film premierje előtt nem sokkal találkozott egy-két szerencsés rajongó Timothée-val a Tompkins Square Bagels-ben New Yorkban, ahol épp egy nagyobb adag bagelt vásárolt a színész. Mint kiderült, rajongóinak vásárolta, akiknek ki is osztotta azokat a premier előtt, akik csak rá vártak. A vörösszőnyegen a Paper újságírója rákérdezett azért, és megtudtuk, hogy kedvencét, a sima szalonna, tojás, sajt triós bagelt hozott a premierre.

Otthagyta a Columbia University-t

Egy teljes évig tanult az egyetemen, kulturális antropológia szakon, akkor, amikor karrierje egyre jobban felfele ívelt. 2014-ben végleg befejezte tanulmányait az Interstellar megjelenése előtt.

Nem találtam az egyensúlyt a kettő között. Szóval egy év tanulás után otthagytam az egészet, lett egy csodás kis lakásom Bronxban, ahol a fogadott családommal lehettem.

Két nyelven beszél folyékonyan

Nem meglepő, hiszen neve sokat elárul a színészről. Édesapja francia, így egyértelmű volt, hogy fia is folyékonyan beszéli a nyelvet. Ha ez nem lenne elég, ha francia publikációkkal beszél, franciául adja interjúit is. Mint kiderült, olaszul is egész jól megtanult, hiszen arra a Szólíts a neveden c. film miatt volt szüksége.

Így készült az interjúira

Az első nagyobb interjús köreire sajátos tréninggel készült. A Vulture-nek árulta el, hogy videókat nézett Jennifer Lawrence-ről és LeBron James-ről, hogy ők hogyan válaszoltak a kérdésekre, amiket kaptak karrierjük kezdetén.

Amikor Jennifer vagy Lebron első interjúit néztem, teljesen letaglóztam, hiszen annyira jó beszélőkéjük volt már akkor is.

Ekkora vagyona van

2020-ban még csak 6 millió dollára saccolták vagyonát, idén ez már körülbelül 10 millióra rúg, azaz körülbelül 3 és fél milliárd forint átszámolva.

Pauline Chalamet a testvére

Idén érkezett meg Timothée testvérének, Pauline Chalametnek első nagyobb dobása, az Egyetemista lányok szexuális élete, mely az HBO sajátgyártású tartalma. Előtte Pete Davidson mellett is feltűnt már a Staten Island királya c. filmben. Úgy tűnik sok tehetséget sikerült szétosztania szüleiknek a gyermekei közt.