Lady Gaga, Billie Eilish, a Squid Game és a Dűne is a Golden Globe jelöltek között

Kevesebb, mint egy hónap, és a nyertesek is kiderülnek!

Jövő január 9-én rendezik a 79. Golden Globe díjátadót, mely a 2021-es év legjobb filmes és tévés teljesítményeit díjazza. Meg is érkeztek a jelöltek, akiket a díj alapító szervezete, a HFPA elnöke, Helen Hoehne, és a rapper Snoop Dogg jelentettek be: ezt idén először élőben is közvetítették. Kevesebb, mint egy hónap, és kiderül, hogy kik vihetik haza az Arany Glóbusz szobrocskákat, de addig is nézzük, idén kik szállnak érte versenybe.

A legjobb film kategóriában természetesen jelölt lett az idei év egyik legnagyobb dobása, a Dűne, melyet részben hazánkban forgattak, a legjobb színésznő jelöltjei között pedig ott van Kristen Stewart a Spencer-ben nyújtott alakításáért, és Lady Gaga is A Gucci-házzal. Gagának egyébként ez már a hatodik jelölése, ezelőtt pedig már kétszer nyert is: 2016-ban az Amerikai Horror Story-val, három évvel később pedig a Csillag születik betétdalával, a Shallow-val. A legjobb színésznő musical vagy vígjáték kategóriában Emma Stone is az esélyesek között van a Szörnyellának köszönhetően.

Tarolt a Netflix december 24-én érkező filmje, a Ne nézz fel!, mely összesen 4 jelölést zsebelt be, köztük egyet-egyet a két főszereplő, Jennifer Lawrence és Leonardo DiCaprio alakításáért is. A szolgálólány meséje sem maradt jelölés nélkül: Elizabeth Moss neve is szerepel a legjobb színésznő dráma sorozatban versenyzői között, amit egyébként 2018-ban már meg is nyert egyszer.

Ugyancsak többször feltűnik Selena Gomez visszatérő sorozata, az Only Murders in the Building a listán, bár magát Selenát sajnálatos módon külön egy kategóriában sem jelölték. Az idei év legnépszerűbb szériája kétségkívül a Squid Game, vagy magyar címén a Nyerd meg az életed volt, ami 3 kategóriában köszön vissza.

A legjobb betétdalnak járó díjra idén Billie Eilish is esélyes a No Time to Die című dalával, de ott van még Beyoncé, és Jennifer Hudson neve is.

A jelöltek teljes listáját ide kattintva éritek el.