Halsey: Igazából csak az számít, hogy a barátaim szerint menő legyen, amit csinálok

Az NME-nek mesélt az előadó.

Alig telt el 3 hónap azóta, hogy Halsey kijelentette: soha többet nem ad egy interjút sem, mert az egyik magazin, aminek ő volt az augusztusi címlapsztárja, állítása szerint szándékosan nem az általa preferált névmásokkal utalt rá, és emellett pedig még ki is forgatták a szavait a közösségi oldalaikra posztolt idézetekben. Most azonban mégis újra nyilatkozott, méghozzá az NME magazinnak, hiszen hogyan is mondhatott volna nemet annak a publikációnak, ami a jövő márciusi díjátadóján neki adja az Innovation díját?

Az előadó legutóbbi albuma, az If I Can’t Have Love, I Want Power idén augusztusban jelent meg, és ezzel végre betartotta az ígéretét, hogy egyszer kiad egy rock albumot. A fő ok azonban, amiért mindenképp új stílust szeretett volna hozni a korongon, az volt, hogy kihívás elé állítsa magát.

Jó lehetőség volt, hogy a világ helyzetét, a saját helyzetemet, és a zene helyzetét kihasználva kipróbáljak valamit, ami kihívást jelent számomra, és kereskedelmi szempontból nézve, sokan úgy gondolják, hogy kockázatos

– mesélte az NME-nek.

Halsey-tól persze abszolút nem áll messze a kísérletezés, hiszen számtalan műfajban megmutatta már, hogy otthonosan tud mozogni. Elmondása szerint ő erre akkor jött rá, mikor egyszerre volt kollabja Post Malone-nal, a Bring Me The Horizonnal, emellett pedig egy country díjátadón lépett fel a You Should Be Sad című dalával – 3 teljesen különböző műfaj.

Akkor rájöttem, hogy bármit meg tudok csinálni! Roppant felszabadító érzés volt. Mindig is az hajtott, hogy megújuljak, és megújítsam a műfajom.

Az előző, Manic című lemezével sikerült bezsebelnie pár slágert, amit a rádiók is előszeretettel játszottak, így logikus lett volna, hogy ebbe az irányba indul el a következővel is, ha még nagyobb sikereket szeretne elérni. Saját bevallása szerint ő maga is ezt gondolta, ám valami miatt mégsem így lett.

Ha fenn szeretném tartani magam, és azt szeretném, hogy a karrierem hosszú életű legyen, olyan dolgokat kell csinálnom, amiket szeretek, és amik művészként kihívást jelentenek számomra. Így született meg ez az album

– indokolta.

A korongon olyan zenészekkel dolgozott, mint a Nine Inch Nails-ből ismert Trent Reznor, illetve Atticus Ross, akikre kiskora óta felnéz, mi több, hősként tekint, így minden bátorságát össze kellett szednie ahhoz, hogy fel merje venni velük a kapcsolatot. Elmondása szerint először úgy érezte magát, mint egy kislány, aki a Mikulásnak ír levelet, azonban a közös munka során rájött, hogy több közös van bennük, mint elsőre gondolta volna.

Amint elkezdtük kicsit elengedni magunkat, rájöttünk, hogy legbelül igazából mindannyiunknak csak az számít, hogy a barátaink szerint menő legyen, amit csinálunk.

Az albummal együtt egy filmet is piacra dobott az előadó, melyben annak a dalai csendülnek fel, és tulajdonképpen képi reprezentációt nyújt hozzájuk. Elárulta azonban, hogy már nagyon régóta szerette volna ezt összehozni, és nem rajta múlt, hogy csak most sikerült neki.

Már a Badlands óta szeretnék filmet csinálni egy albumhoz, de, teljesen őszintén, eddig nem voltak meg hozzá az anyagi forrásaim.

És hogy mit tartogat számára a jövő az If I Can’t Have Love, I Want Power után? Saját bevallása szerint most csak kicsit hátra szeretne dőlni – azért is, mivel nemrég lett anyuka.

Olyan mértékben kielégítette a kreativitásomat, hogy ha őszinte szeretnék lenni, valószínűleg jó sok ideig nem fogok újra albumot készíteni. Nem hinném, hogy maradt energiám ahhoz, hogy elölről kezdjem az egészet, és belevágjak egy vadiúj projektbe. Csináltam egy tökéletes emberi babát, és egy tökéletes album babát, és mindkettőre roppant büszke vagyok. Most csak szeretnék hátradőlni, és nézni, ahogy felnőnek.

Természetesen nem kell megijedniük a rajongóknak, azt azért hozzátette, hogy kislemezeket és közreműködéseket továbbra is kiad majd, csak hogy edzésben tartsa a kreativitását.