Harry Styles: Az új márkám lényege, hogy találjuk meg az élet apró örömeit

A Dazed címlapjáról köszön vissza ránk az énekes.

Új területen próbálja ki magát Harry Styles, hiszen amellett, hogy zenész, és jelenleg is fut a Love On Tour nevű turnéja, színész, és két filmje is érkezik a közeljövőben, most egy saját márkát is alapított, mely a Pleasing nevet kapta, és a szépségápolással foglalkozik. Természetesen sokkal többről szól az egész, hiszen teljes mértékben a rajongótáborának célozza a termékeit, és nagyon kicsiben, egy kósza ötletből indult az egész a pandémia alatt.

A Dazed magazinnak mesélt az énekes a márkáról, a turnézásról, a színészkedésről, és arról is, hogy mit jelent számára a szépség fogalma. Azt már idén május végén tudni lehetett, és mi is beszámoltunk róla, hogy a szépségipar felé veszi az irányt, de hogy honnan jött az ötlet?

Először is, azt gondoltam, jó móka lesz, de igazából a Pleasing több dologról is szól. A körömlakkal kezdünk, mert tulajdonképpen onnan indult az egész, ezért csináltam. Ha meglátok egy színt, ami tetszik egy virágon, vagy tapétán, vagy bárhol, úgy vagyok vele, hogy ezt szeretném a körmömre. Egy mókás kis projektnek indult, de a pandémia alatt, és mikor elneveztük Pleasing-nek, úgy éreztük, sokkal többről szól, mint egy körömlakk. Azok a dolgok, amik a legtöbb örömet szerezték nekem az életben, mindig is az apró dolgok voltak, legyen az akár egy éjszaka a csillagok alatt, vagy egy falat kaja, vagy csak amikor ülsz a barátaiddal és arra gondolsz, hogy ezt soha nem fogom elfelejteni. Mindig ezek a pillanatok vannak rám a legnagyobb hatással, abban az értelemben, hogy egy csodálatos szikrát gyújtanak bennem. Azt gondolom, a Pleasing lényege, hogy találjuk meg ezeket az apró, örömteli pillanatokat, és mutassuk meg az embereknek

– mesélte a Dazed-nek.

A márka kicsiben, mindössze 3 termékkel, a Pearlescent Illuminating szérummal, a Pleasing Pen Matte ajakolajjal, és a Perfect Pearl körömlakkal indul útjára, de természetesen folyamatosan bővülni fog újabb és újabb dolgokkal, amik szintén fenntartható módszerekkel készülnek majd.

Ha már egy szépségápolási márkába vágott bele Harry, vajon mit jelent számára a szépség?

Nem gondolom, hogy a szépség, vagy az, hogy szépnek érzed magad, arról szólna, hogy jól nézel ki. Ha az ember boldog, akkor egyszerűen ragyog. És ebben segítenek a termékeink, abban, hogy szépnek érezd magad.

Azt is megtudhattuk, hogy ő mikor érzi magát a legszebbnek:

Hogy mikor érzem magam a legszebbnek? Azt mondanám, mikor éppen végeztem a meditálással, vagy ilyesmi… Vagy akkor, mikor alszom!

Természetesen a rajongóit sem felejtette el megemlíteni, hiszen ők azok, akiknek az egész készült. Az énekes hálás nekik a támogatásukért, és azért, amilyen közösséget kialakítottak maguknak.

Szerencsés vagyok, hogy olyan rajongóim vannak, akik mindenben támogatnak, hisznek a szabadságban, és kialakítottak maguknak egy biztonságos helyet. A Pleasing nekik készült. Ez a közösségérzet az, amit szeretnénk, ha a Pleasing képviselne.

És ha már a fanokról esett szó, elárulta, hogy arra a legbüszkébb, hogy össze tudja hozni őket. Pár hete, Halloween-kor (vagyis inkább Harryween-kor) New York-ban lépett fel, és természetesen a közönség soraiban rengeteg rajongója alkotta újra egy-egy ikonikus megjelenését. Hogy ehhez ő mit szólt?

Vicces, mert abszolút nem tekintek úgy magamra, mint stílusikon. De arra vagyok a legbüszkébb, hogy össze tudom hozni az embereket. A koncerteken tulajdonképpen első sorból élvezhetem, ahogy egy csomó ember összegyűlik egy helyre, és csak önmagukat adják. Van, akik nem is jönnek előre a színpadhoz, mert hátul lógnak a barátaikkal, és úgy táncolnak, mintha senki sem nézné őket. Jól érzik magukat, a szó legszorosabb értelmében. Figyelnek egymásra, és elfogadják egymást. Hatalmas erő lakozik abban, ha emberek összegyűlnek egy helyre, és szeretik egymást.

Harry még csak kamasz volt, amikor a One Direction tagjaként az egész világ megismerte és rajongók százezrei követték figyelemmel minden egyes lépését, így nem csoda, ha akkoriban még nem tudta teljesen feldolgozni a történteket.

16 éves voltam, mikor útnak indult a One Direction, épp, hogy csak befejeztem a sulit, és azt sem tudtam igazán, mi történik körülöttem. Minden nagyon új és nagyon izgalmas volt, és fogalmam sem volt, meddig fog tartani ez az egész. Sokat agyaltam rajta, hogy meddig tudjuk ezt csinálni, mert abszolút nem számítottam rá, hogy ez fog történni.

A banda aztán 2016-ban határozatlan időre szünetre vonult, a tagok pedig mind-mind szólókarrierbe kezdtek. Harry debütáló albuma, a Harry Styles egy évre rá jelent meg, és egy teljesen új oldalát ismerhette meg általa a világ. Azóta már a második korongja is napvilágot látott 3 éve Fine Line címmel, melynek a turnéjával Budapestre is ellátogat majd, ám a pontos dátum egyelőre még várat magára.

Fiatalkoromban volt egy időszak, mikor még a bandában voltam, és féltem attól, hogy vége lesz az egésznek. Nem igazán tudtam, ki is vagyok én a banda nélkül. Mostmár nem ijeszt meg az, ha az emberek azt mondják, hogy nem szeretik a zenémet. Volt egy időszak, mikor megijesztett, de mostmár úgy vagyok vele, hogy oké! Már nem félelemből dolgozom. Mostmár azért dolgozom, hogy megoldjak dolgokat és kipróbáljak újdonságokat.

Az elmúlt egy évben pedig ez sikerült is neki, ugyanis két filmben is főszerepet kapott: a Don’t Worry Darling-ban, és a My Policaman-ben. Hogy miért döntött úgy, hogy egy időre a színészkedésre fog fókuszálni?

Szeretem próbára tenni magam és új dolgokat kipróbálni, a leginkább pedig a színészkedésnél érzem magam a komfortzónámon kívül. A zenéléssel kezdtem, és nem hiszem, hogy bárki is tudná pontosan, azt hogyan kell csinálni, de valamilyen szinten ott a komfortzónámon belül vagyok. De amikor megjelenek egy filmben, én vagyok az új srác. Nem régóta színészkedem, de nagyon király, mert úgy érzem, rengeteget tanultam, az élet pedig a tanulásról szól.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy attól kéne félnünk, hogy a zenei karrierjét elhanyagolja majd, hiszen elmondása szerint az ő saját legnagyobb meglepetésére is nagyban inspirálta a színészkedés a zeneírásban.

Azt gondolom, a zene és a színészkedés sok szempontból nagyon jól kiegészítik egymást. Az a tapasztalatom, hogy amikor forgatok, először mindig úgy vagyok vele, hogy valószínűleg jó ideig nem fogok zenét készíteni, mert a filmre fókuszálok. Aztán pedig azon kapom magam, hogy mikor hazaérek a nap végén, rengeteget írok. Úgy érzem, hatalmas előny, mikor más szemein keresztül nézem a világot és különböző érzelmeken megyek keresztül.