14 dolog, amit tudnod kell Julia Michaels-ről

Tudtad, hogy az olimpián is fellépett már?

Julia Michaels már azelőtt beírta magát a zenetörténelebe, hogy kiadta volna első kislemezét. Napjaink egyik legkeresettebb dalszerzőjeként számos világsztárnak, többek között Selena Gomeznek, Britney Spears-nek, Justin Biebernek, vagy épp Demi Lovatonak is írt dalokat, majd 2017-ben ő maga is énekesi karrierbe kezdett. Eddig 3 EP-t és egy albumot tudhat maga mögött, ami hosszas várakozás után idén év elején jelent meg Not In Chronological Order címmel. Összegyűjtöttünk 14 érdekességet, amit érdemes tudni az énekesnőről.

1. A teljes neve

Az énekesnő teljes neve Julia Carin Cavazos. Édesapja Puerto Ricoban született, majd később Los Angeles-be költözött, hogy színészi karrierbe kezdjen. Ekkor tanácsolták neki azt, hogy változtassa meg a nevét valamire, ami “amerikaibb” hangzású, így jött képbe a Michaels.

Kiskoromban anyukám engem is színésznek szeretett volna, ezért apukám után felvetettem a Michaels nevet, és azóta is ez maradt

– mesélte a BBC-nek.

2. 14 évesen kezdte dalszerzői karrierjét

12 évesen kezdett el énekelni, majd 2 évvel később találkozott Joleen Belle dalszerzővel, akivel 17 évesen közösen írta meg többek között a Disney csatornán, Ross Lynch főszereplésével futó Austin és Ally főcímdalát, és innentől kezdve indult be szövegírói karrierje. 

3. Olyan sztároknak írt már dalokat, mint…

…Justin Bieber, Selena Gomez, Demi Lovato, Britney Spears, a Little Mix, Nick Jonas, Shawn Mendes, a 5 Seconds of Summer, Lady Gaga, Dua Lipa, és még sorolhatnánk. Íme egy lejátszási lista a legnagyobb slágerekkel, amiket ő szerzett:

4. A testvére is dalszerző

Nem ő az egyetlen tehetség a családjában, hiszen a nővére is dalszerzőként tevékenykedik. Jaden olyan előadókkal dolgozott eddigi karrierje során, mint JoJo, Lea Michele, vagy éppen Carly Rae Jepsen.

5. Énekesi karrier

2017-ben adta ki első kislemezét, az Issues-t, mely számos ország slágerlistáján bekerült a top 10-be. Az énekesnő elmondása szerint több nagy előadó is harcba szállt a dalért, ő azonban mindenképp meg szerette volna tartani:

Ez volt az első alkalom, hogy egy dalt, amit írtam, annyira magaménak éreztem, hogy egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy más énekelje.

6. Eddig 3 EP-t, és egy albumot tudhat maga mögött

Első EP-je, a Nervous System 2017 nyarán jelent meg, azóta pedig még kettőt adott ki Inner Monologue Part 1 és Inner Monologue Part 2 címmel. Debütáló albuma, a Not In Chronological Order hosszas várakozás után idén áprilisban jelent meg.

7. Selena Gomezzel és Niall Horannel is duettezett

Nem akármilyen kollabokat sikerült bezsebelnie második EP-jére! A nyitódal, az Anxiety Selena Gomez, míg a záródal, a What a Time Niall Horan közreműködésével készültek. 

8. Olyan világsztárok előtt lépett fel, mint…

…Shawn Mendes, Niall Horan, a Maroon 5, vagy épp P!nk. Emellett egy saját turnét is maga mögött tudhat már, méghozzá a 2019-es Inner Monologue Tourt. 

9. Ezért írt róla dalt Lauv 

Julia és a szintén énekes-dalszerző Lauv hónapokig voltak együtt, és még egy közös dalt is kiadtak There’s No Way címmel, mielőtt 2019 januárjában szakítottak volna. Az énekes debütáló albumán helyet kapott egy szerzemény a kapcsolatukról, melynek kezdőzetlenül a Julia címet adta. 

10. Fellépett a 2016-os olimpián

A 2016-os riói olimpia záróceremóniáján előadta a Kygoval közös Carry Me című dalát.

11. Két Grammy-re is jelölték

2018-ban két Grammy-jelölést is bezsebelt: a legjobb új előadónak járó díjért, az Issues-zal pedig az év dala kategóriában szállt harcba. Bár egyiket sem nyerte meg, már a jelölés önmagában is hatalmas elismerés.

12. Ezért tetováltatott magára egy írógépet

Számos tetoválás található a testén, ezek közül a legtöbb a karján helyezkedik el, többek között egy írógép is, mely a dalszerzői karrierjét szimbolizálja. 

13. Borzasztó rosszul hazudik

Saját bevallása szerint roppant egyenes ember, így borzalmasan rosszul hazudik. Talán ez az egyik oka, hogy ennyire őszinték a dalszövegei?

14. Az egyik legnagyobb félelme…

Előadóként azt gondolnánk, imád színpadra lépni, és ez számára a legjobb érzés a világon, pedig nincs teljesen így! Sőt, elmondása szerint egyenesen retteg a fellépésektől, annyira izgul miattuk.