Hivatalos: érkezik a Nyerd meg az életed (Squid Game) második évada!

Folytatást kap a Netflix valaha volt legnépszerűbb sorozata!

Szeptember közepén indult hódító útjának a Netflix koreai Squid Game, vagy magyarul Nyerd meg az életed című sorozata, amely akkora sikert aratott, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt a streaming platform történelmének legnépszerűbb szériája lett. Természetesen a nézőkben azonnal felmerült a kérdés, vajon lesz-e folytatása, a készítője azonban nem adott rá egyértelmű választ – egészen eddig.

Hwang Dong-hyuk, aki több, mint egy évtizede, 2008-ban rukkolt elő a történettel, még egy hónapja azt nyilatkozta, hogy nem biztos benne, lesz-e második évad, mert még nem döntötte el, hogy bele szeretne-e vágni. Most azonban megtört a jég: a rendező engedett a nyomásnak, és hivatalosan is megerősítette, hogy érkezik a folytatás!

Hatalmas rajtam a nyomás, mert nagyon nagy a kereslet a második évad iránt, rengetegen szeretnék, ha lenne. Majdhogynem úgy érzem, nincs is igazán választásom! De annyit elárulhatok, hogy lesz második évad

– nyilatkozta az AP-nek.

Egyelőre azonban ennél többet nem árult el, hiszen elmondása szerint nem is nagyon lenne mit.

Még csak a fejemben van meg az egész. Jelenleg a tervezés szakaszában vagyok, így túl korai lenne megmondani, mikor és hogyan történnek majd a dolgok. Szóval csak ennyit ígérhetek: Gi-Hun visszatér, és tenni fog valamit a világért.

A kreátor bevallása szerint ezúttal azonban egy kis segítséget is fog kérni, ugyanis az első évad mind a 9 részét egyes-egyedül írta és rendezte. A másodikhoz szeretné, ha más írókkal tudna közösen ötletelni a történeten, és több tapasztalt rendezőt is szeretne maga köré.

És hogy mire fókuszálna a sztori? Egy korábbi interjúban, a The Times-nak fejtegette, hogy ha lesz második évad, valószínűleg a Frontember lenne a középpontjában.

A Frontember történetét mesélné el, egy volt rendőrét, aki most a játékot felügyeli. Szerintem a rendőrség gondjai nem csak Koreát érintik, sokszor olvasok róla híreket a nagyvilágból. Ez egy olyan téma, amit mindenképp szeretnék érinteni.