8 halott és több száz sérült Travis Scott turnéjának első állomásán – lemondták a továbbiakat

Már az első estén tragédia történt.

Legalább 8 ember meghalt, és több, mint 300 sérültet regisztráltak Travis Scott Astroworld fesztiválján, vagyis turnéjának első állomásán, Houstonban, az NRG Parkban.

A helyi tűzoltóság közleményt adott ki, ahol kevés részlettel, de megosztják az emberekkel, mi történhetett a tragikus estén. Szerintük több, mint 50 ezer ember gyűlt össze a koncertre és nem sokkal, helyi idő szerint pénteken 9 óra után, miután a tömeg elkezdett egy emberként előre nyomulni, alakult ki a pánik.

A tömeg elkezdett előre nyomulni a színpadhoz, ez pedig pánikot keltett sok koncertezőben és pár sérültet is eredményezett. Majd amikor több embert, néhányukat eszméletlen állapotban kellett kimenekíteni a tömegből, akkor szabadult el a pokol

– mondta Samuel Peña.

A tűzoltóság szóvivője azt is elárulta, hogy hiába volt egészségügyi sátor és csapat a koncerten, sajnos nagyon kevesen voltak ahhoz, hogy egy ekkora tömeget szakszerűen ellássanak. Amikor jelentették az esetet és több, mint 50 csapat érkezett a helyszínre, már több embert újraélesztettek. Peña elmondta, hogy a legfiatalabb ember, akit elláttak a kórházban, mindössze egy 10 éves kisgyermek volt.

Napközben több videó is megjelent Twitteren és Instagrammon is az esettel kapcsolatban. A nyugalom megzavarására alkalmas videókat és képeket nem közöljük cikkünkben. Annyi biztos, hogy már a beengedésnél nagyobb problémák voltak, ugyanis a tömeg feldöntötte a barikádot és kihagyva az ellenőrzéseket (fémdetektor, motozás) egyből a színpadhoz siettek.

Kép, ahogy a barikádon próbálnak átjutni a koncertezők.

Az est folyamán olyan előadók léptek színpadra, mint SZA, Roddy Rich, Lil Baby és Travis Scott maga, aki Drake-et is felhívta a színpadra. Több videó is kering az interneten, ahol Travis még javában tolja a koncertjét, miközben az emberek a biztonsági személyzetnek próbálják jelezni, hogy valami nagyon nem stimmel. Szerencsére Travis több alkalommal megállította a koncertet, amikor látta, hogy az első sorokban rajongói nem érzik jól magukat.

A hírek szerint több ember megerősítette, hogy a tömegben bizonyos emberek különböző tudatmódosító szereket használtak, sőt, több szemtanú arról számolt be, hogy a tömegben néhányan injekciós tűvel másokba valamilyen szert fecskendeztek. A rendőrség nem kommentálta az esetet, viszont azt elárulták, hogy a nyomozás tart még, kihallgatnak jelenleg is embereket, akik a helyszínen voltak. A Live Nation, valamint egyéb szervezők és támogatók sem kommentálták az eseményeket, úgy tűnik a szombati koncert elmarad, a többi állomásról egyelőre nincs információ.